13. des
JUBEL: Moffatt, Hesbråten og Berglund feirer Hesbråtens 1-0-scoring.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen.
 
Smirnov: - Vi spiller solid fra start til slutt
Solid defensiv og gode enkeltmannsprestasjoner sikret Storhamar tre poeng i Manglerud Ishall.

Publisert: 25.jan.2015 16.24
Oppdatert: 26.jan.2015 03.39

(Manglerud - Storhamar 0-5)

Det var lenge usikkert om det i det hele tatt kunne spilles kamp i Manglerud Ishall denne søndagskvelden. Problemer med isreklamen til Norsk Tipping gjorde at kampen ble utsatt til banemannskapet hadde fått lagt på nok vann. Det tok hele 40 minutter før dommerne kunne slippe den første pucken i isen.

Storhamar-trener Aleksander Smirnov var fornøyd med hvordan hans lag håndterte den uheldige oppladningen til kampen.

- Jeg synes vi spiller solid fra start til slutt. Det er aldri lett å måtte vente sånn før en kamp, men det løste vi godt, sier Smirnov.

"Sasja" vil fremheve det defensive spillet fra kveldens kamp.

- Bakover gjør vi nesten ingen feil, og de får ikke noe av oss. Det er kanskje noen minutter i andre periode som ikke er så bra, men det kan vi ikke bruke for mye tid på, sier russeren

Nå venter en knalltøff kamp mot erkerival Vålerenga på Jordal Amfi på tirsdag.

- Vi hadde den kampen i bakhodet i tredje periode. Vålerenga-kampen kan bli veldig viktig med tanke på hvor vi havner i år, så vi skal være klare når pucken droppes, lover Smirnov. 

hesbråten straffet hjemmelaget

kampen ble utsatt førti minutter på grunn av trøbbel med isen.

Dragons tok med en gang kontroll på oppgjøret. Jacob Berglund og Lars Erik Hesbråten kom til en to-mot-en-sjanse allerede etter 20 sekunder, men svenskens avslutning ble reddet mesterlig av Brady Hjelle i Manglerud-målet.

Storhamars første scoring kom da Lars Erik Hesbråten plukket opp en grusom feilpasning av Andreas Lindstrøm, satte farte, skjermet seg inn foran mål og satte pucken opp i krysset på backhand.

Luke Moffatt økte Dragons`ledelse da han og Jacob Berglund hadde skapt hodebry for Manglerud. Moffatt fikk en fin pasning av Berglund fra bak mål. Han skjøt på direkten, men Hjelle var der og reddet. Retur spratt tilbake til Moffatt, og denne gangen hadde ikke amerikaneren noen planer om å treffe Hjelle. Moffatt dundret pucken opp i lengste kryss, og Storhamar var foran med to mål.

hjelle var god i mål

Storhamar fikk flere muligheter til å spille power play i starten av midtperioden. To ganger hadde Dragons to spillere mer på isen, men uten å få pucken forbi en våken Hjelle. Amerikaneren gjorde den ene feberredningen etter den andre. 

Så kom endelig 3-0-scoringen, og ironisk nok var det på en kjempetabbe av Hjelle. Adrian Saxrud Danielsen skulle bare legge en enkel puck på mål, men Hjelle var uoppmerksom og lot pucken trille forbi seg og inn

Like etterpå la Christian Larrivée på til 4-0 da han dundret inn et hardt slagskudd fra siden i overtallsspill. 

god kontroll

Hjemmelaget prøvde å stå litt høyere i banen for å forårsake problemer for Hamar-laget, men Dragons spilte godt og lot seg ikke lure. Joakim Jensen kom alene med Hjelle to ganger, men uten tellende resultat.

Så fikk Storhamar en ny mulighet i fem mot fire. Pucken gikk fort i sonen, før Erik de la Rose fikk god tid på blålinja. Han skjøt via kølla til Jacob Berglund og i mål. Etter dette gikk lufta ut av hjemmelaget, og Storhamar kunne rullere på fire rekker. 


Storhamar stilte med følgende lag: 

Keeper: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen)

1. rekke: Erik de la Rose, Adrian Saxrud Danielsen - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Patrik Bäärnhielm - Luke Moffatt, Jacob Berglund, Lars Erik Hesbråten

3. rekke: Lars Løkken Østli, Simen Løvhaug Hansen - Pål Johnsen, Mads Hansen, Martin Gran

4. rekke: Ole Petter Øvergaard, Jørgen Langdalen, Vetle Lindstad

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SOLID: Smirnov likte hvordan Storhamar kontrollerte kampen.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke