23. aug
På VEG TILBAKE: Alt tyder på at Jonas Norgren blir keeper- og assistenttrener i Dragons kommende sesong.
 
Enige med Norgren
Storhamar Dragons er i sluttfasen med å få på plass Jonas Norgren som assistenttrener og keepertrener kommende sesong. Svensken gleder seg til en Hamar-retur.

Publisert: 19.mai.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Hvis vi blir enige om de siste detaljene, gleder jeg meg veldig til å begynne å jobbe med Mike (Michael Smithurst). Det blir gøy, og han har vært med noen år nå, og har etablert et syn på hvordan ting skal være. Jeg må sette meg inn i en del og lære veldig mye i sommer, ler Jonas Norgren når HA-sporten ringer.

Stort steg opp

Den siste sesongen har han hatt et slags ansvar for alle trenerne i Sala utenfor Västerås, der Norgren bor.
Sesongen før endte han opp som trener i Østervåla, der han spilte før det ble 12 sesonger i Storhamar.
- Det er veldig stor nivåforskjell på Sala og Østervåla, der alle jobber og har familie, og å komme opp på norsk elitenivå igjen, forklarer 38-åringen som også ble norsk statsborger og spilte 23 kamper på det norske landslaget.
- Hvor mye gjenstår før du skriver under?
- Det er ikke noen større ting. Jeg er absolutt interessert i å komme tilbake.

Finne en arbeidsfordeling

Det var fredag Norgren var på gamle trakter og besøkte Hamar OL-Amfi. Det som først var en keeper-trenerrolle i 20 prosentstilling inkluderer nå også assistent-trenerjobben under Michael Smithurst.
- Vi er for så vidt enige med Jonas om det aller meste og er i sluttfasen. Det handler om å fordele arbeidsoppgaver, og sørge for at det ikke blir for nye jobb i en slik assistentrolle kombinert med keepertreneranvaret. Det er to viktige oppgaver i klubben vår, og derfor går vi nå en runde med yngres avdeling for å avklare hvor mye de ønsker å benytte seg av Jonas, og så vil gi vi komme med et nytt forslag til ham, sier daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen.

Pluss for Hestmann

En av grunnene til at Storhamar er ivrige etter å få på plass Norgren er hans store keeperkompetanse etter mange år på toppnivå i Norge.
Fredag ble det klart at Trevor Koenig ikke fortsetter for dragene, men valgte Troja-Ljungby i Sverige, som Robin Dahlstrøm. Storhamar ønsker nå å satse på Robert Hestmann som førstemålvakt.
- Vi ønsker å utvikle Hestmann til en toppkeeper, og med Jonas med i trenerteamet får vi kompetansen som er til for å gjøre det. Vi var klare overfor Koenig at vi ville satse mer på Robert, og gi han muligheten til å etablere seg, forklarer Bøe Andersen.

Trenger en utfordrer

Pr. i dag har ikke Storhamar noen fra egen stall som kan ta opp konkurransen med Hestmann om keeperplassen. Derfor må de ut og lete etter en utfordrer som er god nok til å avlaste i eliteserien.
- Vi tror ikke det vil være smart å matche Hestmann i alle 48 seriekampene pluss sluttspillet, derfor trenger vi en utfordrer som vil ta opp kampen og utvikle seg, fastslår Coba.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke