7. des
Eirik Børresen
 
Et halvt år med trøbbel
Fjorårets gitterkomet, Eirik Børresen, har slitt i snart et halvt år etter å ha mistet det meste av sommertreninga på grunn av tre ulike sykdommer. Det har preget sesongstarten for 18-åringen.

Publisert: 03.des.2009 05.03
Oppdatert: -
HAMAR: Han spilte seg til fast plass i fjor, og målet var at han denne sesongen skulle ta nok et steg som hockeyspiller.

Foreløpig har sesongen dreiet seg om å komme tilbake dit han var. For Eirik Børresen hadde en sommer preget av trøbbel. Verdifull sommertrening som skulle legge grunnlaget utover i sesongen, ble byttet ut med endeløse dager i senga med termometeret.
- Jeg hadde kikhoste, twar og en sykdom til jeg faktisk ikke husker navnet på, sier Eirik Børresen.
- Det var veldig kjedelig. Forberedelsene til sesongen var for å si det mildt ikke optimale, og det har preget starten av sesongen.

Respektløse
Nå er han imidlertid snart tilbake i den formen han var i forrige sesong.

- Målet var å utvikle meg videre i år. Men i stedet for framgang har det vært motsatt. Det begynner å hjelpe, men jeg er ikke helt i toppform ennå. Jeg håper at det kommer veldig snart.
Mot Vålerenga var han og resten av fjerderekka på hugget og opptro respektløst mot rivalene på tabelltoppen.
- Det var rett og slett ekstremt moro å spille. Vi klarte å bite fra oss offensivt, og Trygve (Hillestad) scoret også. Det var synd vi ikke klarte å ta de igjen. Laget manglet litt kvalitet i de avgjørende øyeblikkene, sier Børresen.

- En kraftspiller
Trener Rune Gulliksen er enig i at unggutten ser piggere ut enn på lenge.

- Nå er han snart tilbake der vi ønsker å se ham. Eirik har slitt etter en tung sommer, og ble satt kraftig tilbake av sykdommen. Men vi har ikke stresset med ham, han har fått tid til å komme ordentlig tilbake, sier Gulliksen, og legger til:
- Han er en kraftspiller, som trenger å være i ålreit form for å få til det spillet han er god på. Eirik har, sammen med Ørjan (Mikkelsen), som har overrasket svært positivt med sin kloke spillestil, og Trygve, som har tatt større ansvar og er en grovarbeider som tar den litt usynlige jobben vi er avhengige av, blitt viktig.

To hovedårsaker
Gulliksen forklarer nivåhevingen til 4. rekka med to hovedårsaker.

- Først og fremst må de vise at de kan spille kamper i eliteserien mot lag som Vålerenga og Sparta. Tar de det steget, vokser de i tråd med mer tillit. Det virker som om gutta begynner å bli trygge på rollene og på hva som kreves, sier Gulliksen.
I kveld venter en ny tøff kamp mot Vålerenga, denne gang på Jordal.
- Spillemessig var vi minst på høyde, men de var fryktelig effektive. Det første målet var en skøytescoring og det andre offside i målgården, så det var litt sånne ting som bidro også. Men det er noe helt spesielt som kreves på Jordal, og vi må takle den psykiske biten. Tørre å ha lyst til å vinne dueller, komme først på pucken og å vinne.
- I tillegg må vi bli bedre i powerplay enn vi var tirsdag. Vålerenga er Norges klart beste i undertall, så vi får ta en gjennomgang på treninga i dag, sa Gulliksen til HA-sporten i går.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke