23. aug
AVSLAG: Rådmann Terje Halvorsen fortalte politikerne at han kommer til å avslå Storhamars søknad om skjenkebevilling.
 
Får avslag på skjenkebevilling
Hamar kommune vil administrativt avslå Storhamar hockeys søknad om å skjenke øl i forbindelse med sluttspillet.

Publisert: 18.mar.2015 12:04
Oppdatert: 18.mar.2015 12:09

Storhamar kan anke avslaget, og da er det kommunestyret som avgjør saken.

Ifølge Hamar kommunes alkoholpolitiske retningslinjer, gis det ikke skjenkebevilling i forbindelse med idrettsarrangementer.

Unntaket fra denne bestemmelsen er når det gjelder internasjonale konkurranser eller mesterskap, og det er derfor det for eksempel har blitt skjenket alkohol i Vikingskipet i forbindelse med EM på skøyter og lignende.

Men sluttspillet i ishockey kan vanskelig sies å være et internasjonalt arrangement.

Saken ble tema i dagens formannskapsmøte, hvor rådmann Terje Halvorsen opplyste at administrasjonen kommer til å avslå søknaden fra Storhamar hockey.

Dersom Storhamar er uenige i avslaget, kan de klage. Denne klagen vil i så fall gå til kommunestyret, som vil avgjøre om det skal gis dispensasjon fra de alkoholpolitiske retningslinjene i dette tilfellet.

Kommunestyret har ordinært møte kommende onsdag, 25. mars.  

HA kunne i går fortelle om Storhamars søknad. Forøvrig en søknad som varaordfører i Hamar, og styreleder i Storhamar hockey ikke visste om.

Om planene sa Njål Berge:

Storhamars daglige leder Njål Berge bekrefter overfor Hamar Arbeiderblad at de har sendt en søknad om dette til Hamar kommune. De håper nå søknaden blir raskt behandlet. I så fall kan ølteltet bli tatt i bruk allerede fredag når Sparta kommer på besøk i forbindelse med den første semifinalekampen i sluttspillet.

- Vi har søkt om å få ha øltelt i forbindelse med resten av sluttspillet. I stedet for at folk sitter rundt omkring andre steder og tar seg en pils, er det hyggelig at folk sitter i nærheten av hallen og gjør dette. I tillegg vil det bety at vi kan tjene noen kroner til ei slunken kasse. Det tror jeg alle er tjent med, sier Berge til Hamar Arbeiderblad.

STORSKJERM PÅ BORTEKAMPER

Storhamar har også planer om å vise bortekampene på storskjerm i ølteltet, men da vil det bare være alkoholfri servering i teltet, slik at barn også kan være til stede der.

- Vi har aldri gjort det før, og vi er ikke storforlangende. Våre venner og samarbeidspartnere stiller med telt og varme. Jeg vet at Lørenskog hadde et slikt telt i forbindelse med oktoberfestivalen. Og Stavanger serverer øl inne i hallen sin. Ellers serveres det jo alkohol i forbindelse med mesterskap i Hamar.

- Vi ser på dette som et lite prøveprosjekt på om alkoholservering i forbindelse med idrettsarrangement kan gjøres i hyggelige former, sier Berge, som også nevner at Storhamar faktisk har en skjenkebevilling knyttet til Iskroa som kan benyttes.

Han mener likevel at et større telt vil egne seg bedre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke