6. des
KLAR: Svenske Jacob Berglund ble klar for Storhamar i går ettermiddag.
 
Får bestekameraten på laget
Linus Johansson (21) likte dårlig at det kun ble ett poeng, men storkoste seg da kameraten Jacob Berglund (22) skrev under for Storhamar Dragons.

Publisert: 19.sep.2014 07.57
Oppdatert: 19.sep.2014 07.58

Noen få timer før gårsdagens kamp startet sikret Sjur Rakstad-Larsen seg signaturen til Jacob Berglund, som har spilt de tre siste sesongene med Troja-Ljungby i Allsvenskan i Sverige.

- Jeg har kjent ham i fire år, og det er en veldig bra spiller. Jeg har spilt litt i rekke med ham. Jacob er best som senter. Han har et bra skudd, er bra på skøyter og har utmerket spilleforståelse. Jeg gleder meg til han kommer, sier Linus Johansson.

Fikk tips av Johansson

Leder i eliteutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, er veldig godt fornøyd med å ha en ny svenske klar. Tidligere i uka ble det klart at Daniel Despotovic reiser hjem.

- Berglund er veldig god kamerat med Linus Johansson, og det var Linus som tipset oss. Troja-Ljungby rykket ned fra Allsvenskan forrige sesong, og Berglund kom seg ut av kontrakten. Vi har sjekket ham ut, og fått veldig gode tilbakemeldinger. Han har vært den beste senteren i Troja de siste tre sesongene. Vi fikk beskjed om å være raske, for det var flere svenske klubber som var ute etter signaturen hans. Det gikk fort i svingene. Prosessen startet onsdag kveld, og torsdag ettermiddag var det klart, sier Rakstad-Larsen.

Berglund har ikke trent sammen med noe lag den siste tiden. Derfor spiller han trolig ikke mot Stjernen lørdag, men mye tyder på at han drar på seg Dragons-drakta torsdag hjemme mot Frisk Asker.

Jobber med ny back

Rakstad-Larsen & co. jobber også med å hente en back.

- Vi har dialog med en back som har levert bra i den norske eliteserien tidligere. Jeg håper det løser seg, sier lederen i eliteutvalget, som ikke vil ut med navnet ennå.

Aleksander Smirnov trenger en back til nå. Fra før er Andreas Øksnes og Jimmy Andersson ute med skader, og i går fikk Adrian Saxrud Danielsen seg en smell, og kunne ikke fullføre kampen.

Storhamar gjennomførte en bra kamp i går, men ble felt av utvisninger og personlige feil på slutten.

- Lørenskog straffet oss hardt, og det må vi lære av. De har et voksent og rutinert lag. Men det var sterkt å komme tilbake til 4-4, sier trener Aleksander Smirnov.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke