12. des
NÅ STARTER JOBBEN: Aleksander Smirnov (t.h.) skal bruke alle kontaktene sine for å kartlegge de europeiske motstanderne. Her sammen med manager Mathias Saxrud og CHL-drakta.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Får hjelp av ishockeylegende
Aleksander Smirnov skal bruke alle sine hockeykontakter for å stå best mulig rustet til Champions Hockey League. En av rådgiverne er trenerlegenden Vladimir Jursinov (75).

Publisert: 15.mai.2015 13.45
Oppdatert: 15.mai.2015 13.58

Storhamar møter Sparta Praha fra Tsjekkia og Genève Servette fra Sveits i gruppespillet i CHL.

Vladimir Jursinov har bodd i Sveits siden 1998, og har jobbet i Lausanne og Kloten.

– Jeg kjenner ham veldig godt fra det russiske landslaget og tiden i den finske klubben TPS. Han har veldig god kontroll på sveitsisk hockey nå. Det er viktig med gode kontakter, sier Storhamar-treneren.

Jursinov er en trenerlegende, ikke bare i Russland. I tillegg til engasjementer i Lausanne og Kloten har han trent Dynamo Moskva, Dinamo Riga og TPS, i tillegg til det russiske landslaget. Han har også bidratt på landslaget til Latvia.

Ikke topplag i Sveits

Genève Servette ble nummer seks i den sveitsiske ligaen forrige sesong. I sluttspillet ble de utslått i semifinalen. Siste store tittel kom da de vant Spengler cup i 2013. Arenaen til det sveitsiske laget tar 7.000 tilskuere.

Sparta Praha er det mest kjente laget Storhamar skal møte i gruppespillet. Klubben har en sterk historie, og har vunnet det tsjekkiske mesterskapet fire ganger, sist i 2007. Forrige sesong ble de nummer fire i ligaen, og røk ut i semifinalen i sluttspillet. De vant sin innledende gruppe i CHL forrige sesong.

Prioriterer CHL

Sportssjefen i Sparta Praha, Patrik Martinec, forteller at CHL betyr mye for dem.

– Vi har en arena som tar 13.000 tilskuere. Vi har mange engasjerte og trofaste supportere, som synes CHL er spennende. Vi vil være en toppklubb i Europa, og derfor prioriterer vi Champions Hockey League, sier Martinec, som har brukbar kunnskap om norsk hockey.

– Landslaget har gjort det bra de siste årene, og jeg har et klart inntrykk av at moralen og nivået på norske spillere er veldig bra. Jeg har også fått med meg at Storhamar fikk en etterlengtet opptur denne sesongen, etter noen litt tyngre år, sier sportssjefen og fortsetter:

– Vi hadde Morten Ask på prøvespill for et par år siden, men dessverre ble det ikke noen avtale. Keeperen Rob Schistad spilte for oss en sesong, sier sportssjef Martinec.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
RÅDGIVER: Vladimir Jursinov skal hjelpe Aleksander Smirnov.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke