25. jun
Holdes unna: Stavanger-backen Mats Larsen Mostue nekter Alexander Reichenberg å komme inn foran mål under den 4. semifinalen.
 
Får kostholdshjelp fra Olympiatoppen
Alexander Reichenberg føler selv at han blir for lett i nærkampene. Nå gjør han grep for å kunne stå imot harde taklinger og tøffe dueller på en bedre måte.

Publisert: 15.apr.2016 06:11
Oppdatert: 15.apr.2016 06:27

Alexander Reichenberg har opplevd en berg-og-dalbane-sesong i sitt første år som Storhamar-spiller.

Lillehammer-gutten pangåpnet høsten med flotte scoringer i CHL, mange poeng i hjemlig serie og landslagsuttak i november.

Men så dabbet poengproduksjonen av, og han og Magnus Lindahl ble straffet etter en tur på byen i Oslo.

I sluttspillet spilte han en toveis-rolle i laget, og selv er han mellomfornøyd med hvordan han løste den oppgaven.

– Jeg skulle ønsket at jeg produserte flere poeng enn hva jeg gjorde under sluttspillet, for det var ikke bra nok. Men det ble mye spilletid, og det ble også mye spill i undertall, og det koster krefter, sier Reichenberg, som har utviklet seg defensivt i Storhamar.

– Tidligere har jeg aldri spilt undertall, men da jeg slet med å produsere poeng etter jul, ble jeg mer konsentrert på å gjøre en god defensiv jobb. Jeg har begynt å blokkere skudd og jobbe hardere i egen sone, sier han.

eget matprogram

Nå skal Reichenberg få hjelp av Lise Myklestad fra Olympiatoppen – som tidligere i vinter hjalp Storhamar-spillerne til å få i seg nok væske i forbindelse med kamp og trening – til å sette opp et kostholdsprogram som skal gjøre ham tyngre uten at det går utover hurtigheten hans.

– Det blir bra for meg å få noen retningslinjer på hva jeg bør spise og ikke. Jeg merker selv at jeg blir litt for lett i duellene, og derfor gjør jeg alt jeg kan for å bli bedre rustet. Olympiatoppen har stor kompetanse på det området, og både jeg og flere spillere på laget kommer til å benytte oss av hjelpen deres, forteller Reichenberg.

Nå gleder han seg til å bli større og tyngre.

– Det blir spennende å prøve noe nytt. Jeg er opptatt av å bli tyngre, men jeg vil ikke miste hurtigheten min, sier han.

vil stå imot bedre

For selv om Reichenberg har glitrende nærteknikk, er det vanskelig å kunne matche tøffe backer uten nødvendig fysikk.

– Tidligere har jeg måttet drible meg fri fra vanskelige dueller, men nå håper jeg å kunne bli vanskeligere å møte. Dersom jeg kan skjerme pucken, holde den unna motstanderne og bryte meg fram, så vil jeg ha flere strenger å spille på, sier han.

Får skryt

Assistenttrener Pål Johnsen er glad for at Reichenberg viser vilje til å bli bedre.

– Det er herlig at Reichenberg har lyst til å legge på seg for å bli bedre. Han har gjort det grepet her på egen hånd, og det setter jeg stor pris på. Det er viktig at spillerne ikke trenger å bli fortalt alt mulig, men at de ser selv hva de kan forbedre seg på, sier Johnsen.

Han håper og tror at Reichenberg kan løfte seg enda noen hakk offensivt, men skryter av den defensive jobben til nummer 61.

– Produksjonen hans har kanskje ikke vært helt så bra som ønsket, men det handler bare om småting. Dersom han skyter litt oftere, spiller pucken litt fortere, så vil poengene komme. Han kjemper hardt i hver eneste kamp, og jeg er helt sikker på at det vil komme av seg selv. Han backcheker og dekker skudd, og det er jeg veldig fornøyd med, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke