22. aug
DRAGONS-SUKSESS: Storhamar-gutta har hatt mye å juble for så langt. Her er det Jacob Berglund som feirer scoring.
 
Familieklubben Storhamar
Du kan ikke treffe bedre enn det Storhamar Dragons har gjort nå.

Publisert: 03.jan.2015 09:14
Oppdatert: 05.jan.2015 08:48

Kommentar:

Og da tenker jeg ikke på slagskuddene som fyker inn i nettmaskene bak motstandernes målvakter, men på hele pakka Storhamar Dragons.

Det var idrettsbyen Hamar som våknet for fullt igjen sjette juledag da Vålerenga ble spist og fordøyd like sikkert som juleribba. 

Kvelden da over 7.000 tilskuere frydet seg over «TV-stjernenes» fall og konstaterte at barnslighetene i Vålerengas supporterrekker er større en klubben har kontroll på, føyer seg inn i rekken av de aller største i Hamar.

Vi husker HamKam-Lillestrøm i 1977 med minst 11.000 tilskuere, hjemmekampene mot Rosenborg og Vålerenga med 8.000 tilskuere på Briskeby under Solbakken-perioden, åpningskampen mot Stjernen i OL-Amfi’n og den sjuende finalekampen i 2004 med over 8.000 tilskuere.

Skaper stolthet

Det er på slike kvelder vi blir stolte av byen vår og laget vi støtter. Fellesskapsfølelsen blir helt unik.

Storhamar Dragons er også unike på den måten at de, mer enn noen andre i Innlandet, lykkes med akkurat dette. Ingen andre kan måle seg med den interessen de klarer å skape når medgangsbølgen treffer oss.

Det blir enda mer imponerende måten de treffer hele folket på nå, når vi vet hvor bratt motbakken har vært på Hamar vest de siste årene.

Den siste snuoperasjonen går inn i historien som en av de store lederbragdene i lokalidretten i Hamar. Dugnadsprosjektet har slått til langt bedre enn ildsjelene selv kunne drømt om.

Nå går alle i familien på hockey igjen. Og det spillere ingen rolle hvor du bor. På tribunene sjette juledag så vi brumunddøler, stangesokninger, løtensokninger og folk fra hele Hamar juble med Dragons-skjerfet. Storhamar Dragons er familieklubben for hele distriktet vårt.

Sportslige grep

Sportslig er det selvsagt blitt gjort mye riktig. Aleksander Smirnov som hovedtrener er den største genistreken. Hamar-russeren er den perfekte lederen for et lag som må prestere bedre enn papiret tilsier.

Vi har tidligere påpekt viktigheten av å treffe på nysigneringene. Jacob Berglund blir ofte trukket fram, men jeg vil også sette noen streker under backen Patrik Bäärnhielm. En tvers gjennom god proff som er like viktig i garderoben som på isen.

Og så er det gledelig å se hvordan klubbens egne unge talenter vokser med oppgavene. Smirnov har åpenbart kvaliteter her også når vi ser hvordan de står fram på isen.

Utfordringen nå blir å leve opp til forventningene som er skapt, men det er bare et tegn på at mye er gjort riktig på veien. Å starte 2015 med følelsen av hockeyfeber, gjør at alle føler seg litt bedre.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke