25. jun
VIL BANKE TIL: Eirik Børresen er klar for å gi full gass. Søndag er det seriestart, mot Oilers.
 
Fikk et løft med færre kilo
Han tok skikkelig tak i hockeylivet sitt, og har fått betalt. Eirik Børresen (20) føler at han vet mer om hva som kreves nå.

Publisert: 09.sep.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Fra han var seks år, har ishockey betydd veldig mye for 20-åringen fra Smeby. Han har fått med seg kamper og VM på U16-, U18- og U20-landslaget.
Han har hatt brukbar utvikling, og nå ser det enda bedre ut.

Ansvar for egen utvikling

- En stor del av ansvaret for egen utvikling ligger hos spillerne sjøl, sier Dragons-trener Michael Smithurst.
Den utfordringen tok Eirik Børresen på strak hockeyarm.
- Jeg snakket med Michael om råd i forhold til kosthold, og legen vår, My Lystad, fikk meg i kontakt med en kostholdsekspert på Olympiatoppen. Jeg ville bli lettere, og fikk eksempler på kostholdsplaner. Jeg spiste ikke feil, men jeg spiste litt for mye, sier 20-åringen, som gikk ned fire kilo.
Men som fortsatt har mye muskler.

- Alt ble lettere

- Alt ble lettere. Det ble lettere å trene, og jeg fikk mer utbytte av treninga. Jeg føler meg rett og slett piggere, og orker mye mer ute på isen. Da blir også det andre bedre, sier Eirik Børresen, som også har svettet seg gjennom det han kaller en bra sommer.
Og da handler det ikke noe om været.
- For to år siden hadde jeg twar, og mistet mye trening. I fjor slet jeg med en slarkete ankel. Da ble det mange timer på en kjedelig ergometersykkel. I sommer har jeg tapet opp ankelen, bitt tennene sammen - og løpt mye. Løpetrening er utrolig viktig. Det er den beste sommertreninga for kondisjonen.

Tok tak - fikk et løft

Trener Michael Smithurst liker måten 20-åringen har tatt tak i ting på.
- Selv om han gikk ned fire kilo, har han opprettholdt styrken. Han fikk bra hjelp av kostholdseksperten. Eirik er nøye på alt nå, har motivasjon, og vil hele tida bli bedre. Han har tatt et bra steg. Eirik er på god veg til å bli en god allroundspiller, sier Smithurst, og fortsetter:

Viktig med bevisstgjøring

- Jeg tror han er mer bevisst på hva som kreves nå. Jeg kommer med innspill til alle i forhold til bevisstgjøring om hva som kreves for å utvikle seg enda mer. Alle kan utvikle seg.
- Jeg skjønner mer, og er mer bevisst på hva som kreves og hva som er viktig nå. Jeg har ambisjoner, og vil bli bedre. Det krever veldig mye trening, og det er jeg klar for. Jeg er glad i å trene, sier Eirik Børresen, som setter ishockeylivet høyt.

Bra sted å lære

- Hockey'n er utrolig viktig for meg, og jeg kan ikke tenke meg et liv uten ishockey. Storhamar er et bra sted å være, et bra sted å lære, og garderobekulturen her er unik. Miljøet i Storhamar betyr mye for meg, sier Eirik Børresen.
Søndag drar han i gang sin fjerde sesong på A-laget.
Han håper alt sklir litt lettere denne sesongen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke