20. aug
RUSSLAND NESTE: Patrick Thoresen er klar for spill i Russland. Her jubler han for Norge.
 
Fikk råd av Sasja
Patrick Thoresen tok en telefon til Aleksander Smirnov for å rådføre seg før han bestemte seg for ny klubb. Nå er han klar for fjorårets russiske seriemester, Ufa.

Publisert: 22.mai.2009 05:04
Oppdatert: -
HAMAR: Etter mye spekulasjoner og mas, er Patrick Thoresen endelig klar for en ny klubb. Valget falt på Ufa, eller Salavat Yulaev Ufa, som er det fulle navnet.

- Jeg klarer ikke uttale hele navnet, så vi får kalle det Ufa, gliser Patrick Thoresen.

Seks verdensmestere
Ufa er en liten by i Russland og er hovedstad i republikken Basjkortostan, med litt over en million innbyggere. Klubben ble seriemestere i fjor, men røk ut i 1. runde i sluttspillet.

På laget er det hele seks spillere som ble verdensmestere med Russland i Sveits.
- Det viser at det er en bra klubb, med et høyt ambisjonsnivå.

Andre klubber i bildet
Thoresen har vært i dialog med flere russiske klubber i Russland.

- Jeg snakka med blant andre St. Petersburg, men de hoppa av. Også Spartak Moskva var inne i bildet, men det føltes ikke helt riktig. Det var snakk om andre klubber i Moskva også.
Men etter en liten prat med Storhamars Aleksander Smirnov, falt valget på Ufa.
- Jeg ringte Sasja og snakka litt med ham. Han har jo relativt bra kontroll på russisk hockey, og han mente det var et bra valg. Det er godt å høre. Da er det i hvert fall så trygt som det kan bli, mener Thoresen, som lar kone og barn bli igjen i Hamar.

Lønnshopp
- Det blir det tøffeste av alt. Jeg er en familiemann og det blir tøft å se dem lite. Men vi har snakket mye om dette og som i alt annet går det på innstilling. Den har vi og satser på at det går bra, med litt mental oppbakking av hverandre på telefon.

Thoresen signerte en toårskontrakt med den russiske klubben. I forhold til fjorårssesongen i sveitsiske Lugano, mottar han en betydelig tyngre lønningspose i KHL.
- Jeg vil ikke gå inn på detaljene i kontrakten, men det er et bra hopp, bekrefter Thoresen.

Har NHL-klausul
I kontrakten har han en klausul som sier at han kan gå etter den første sesongen.

- Jeg kan levere en skriftlig oppsigelse og gå etter ett år. Ikke til en annen russisk klubb, men til NHL, sier Thoresen.
Tidligere har hans agent, Patrick Carnström, uttalt at det minst er snakk om fem millioner kroner netto, som er snittlønnen i ligaen.
Fortsatt er det Philadelphia Flyers som sitter på rettighetene i NHL ut kommende sesong. Etter det første året i Russland, kan han signere for andre klubber i verdens største liga.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke