16. des
KLAR: Joey Tenute (33) skal spille for Storhamar de neste tre sesongene. Han får gode skussmål av Petter og ?Patrick Thoresen.
 
Fikk tips om Tenute av Petter Thoresen
Da Jacob Berglund valgte sveitsisk hockey, hadde Petter Thoresen følgende tips til sportssjef Sjur Rakstad-Larsen: Sjekk ut Joey Tenute.

0
Publisert: 22.jun.2016 09.59
Oppdatert: 22.jun.2016 10.01

Landslagstreneren og Storhamars sportssjef var på golftur i Skottland da Jacob Berglund ringte.

– Storhamar trengte en erstatter, og jeg nevnte navnet hans. Jeg fulgte med Tenute litt forrige sesong. Dette er en veldig bra forsterkning for Storhamar. Han er en rutinert spiller, som er veldig god i overtall, sier Petter Thoresen, og fortsetter:

– Jeg snakket med Josh Soares om Tenute, og det viste seg at de var kamerater.

Imponerte Patrick

Patrick Thoresen møtte Tenute i flere kamper forrige sesong. Patrick spilte for Djurgården, Tenute for Malmö.

– Dette er en veldig bra spiller, som er ekstremt god i overtall. Vi fikk beskjed om å se opp for ham. Tenute har bra spilleforståelse, er rask, og har mye hockey i seg. Dette er en veldig bra signering, sier Patrick Thoresen, som skal spille for sveitsiske Zürich kommende sesong.

Joey Tenute (33) har skrevet under på en treårskontrakt med Storhamar.

– Jeg er helt sikker på at dette blir bra. Han har spilt i Sverige i tre sesonger, og dermed var det lett å gjøre research. Det er utrolig godt å lande dette, helt nydelig, sier Sjur Rakstad-Larsen.

– Er det noen utfordringer med å gi en 33-åring en treårskontrakt?

– Nei, jeg synes ikke det. At han vil være her i tre år viser at han virkelig vil, og det gir kontinuitet, sier Rakstad-Larsen.

50 målpoeng i Malmö

Joey Tenute har spilt de tre siste sesongene i Malmö. Den første sesongen produserte han imponerende 50 målpoeng på 49 kamper i Allsvenskan (nivå to). Året etter ble det 35 poeng på 39 kamper. Forrige sesong, i den svenske eliteserien SHL, ble det 21 målpoeng på 46 kamper for kanadieren i Malmö. 33-åringen har én kamp i NHL (Washington Capitals) og har spilt 247 kamper i AHL, som er farmerligaen til NHL. Han har også spilt to sesonger i den tyske toppserien. Han produserte 45 målpoeng på 53 kamper for Frankfurt Lions.

Storhamar dro i gang en «Vi bygger laget»-aksjon for å sikre seg Tenute.

– CC har gått inn med 100.000 kroner, for å sikre at vi fikk ham. Det er godt å ha støttespillere som CC. Vi håper likevel at folk fortsetter å bidra. Vi skal jo ha en back til også, sier sportssjefen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke