11. des
GOD TID: Ruben Smith har fremdeles god til til å vurdere alternative klubber foran neste sesong, men håper å kunne ta en bestemmelse innen 14 dager.
 
Finske klubber jakter på Ruben
Finske 1. divisjonsklubber er på jakt etter Storhamars ishockeymålvakt de siste sesongene, Ruben Smith.

Publisert: 09.jun.2009 05.03
Oppdatert: -
HAMAR: Ruben vil ikke gå nærmere inn på hvem disse klubbene er, men han ser på dem som interessante. Han venter på utfyllende opplysninger om både de finske og eventuelle andre utenlandske interessenter gjennom agenten sin.

- Jeg vet ennå ikke om dette er fast fisk, men jeg velger å avvente en stund til før jeg bestemmer meg for hva jeg kommer til å gjøre neste sesong, sier Ruben Smith.

Vil klarere framtida
Førsteprioritet for den tidligere Storhamar-målvakta er utlandet. Han regner sjansene for å få vist seg fram for andre, internasjonale klubber som større med spill i en utenlandsk klubb, enn her hjemme.

- Men jeg innser at jeg ikke kan gå rundt og tenke skal, skal ikke i det uendelige. Det hadde vært greit å få framtida si inn i fastere former ganske snart, men jeg gir meg et par ukers tid til, før jeg bestemmer meg, sier Ruben og understreker nok en gang at i Norge er det bare ett alternativ: Storhamar.
Og skal vi tro Storhamar-manager Torbjørn Orskaug, så er Ruben Smith fortsatt et alternativ for Dragons.

To målvakter på lur
- Vi har lagt fram et tilbud som er justert og endret, men jeg forstår det slik at Ruben aller helst vil til utlandet. Vi har derfor begynt å jobbe med et par alternativer på målvaktsplassen. Det ene er Mathias Gundersen. Hvem den andre er, ønsker jeg ikke å si noe om.

Heller ikke Storhamar har hastverk med å skaffe Smiths erstatter.
- Vi kan fortsatt bruke litt tid, men ser helst at vi hadde løst målvaktsspørsmålet så fort som mulig. Vi vil helst ha norske målvakter, men får vi ikke det, er det ingenting i vegen for å søke i utlandet. Det er slett ikke snakk om panikk, sier Orskaug som har inntrykk av det er klubbenes marked for tida.

Mange uten kontrakt
- Ja, jeg tror det er mange spillere der ute som kanskje har litt urealistiske forestillinger om hvor lukrativt det er å være ishockeyspiller. Dette tror jeg taler til klubbenes fordel. Slik sett kan du si at finanskrisen er både til fordel og ulempe for oss. Fordel fordi totalen (utgiftene) blir mer fornuftig. Ulempe fordi vi har mindre penger å rutte med. I sum gir dette en viss stillstand i markedet med mange spillere uten kontrakt. Derfor er det ikke livsfarlig å ha litt is i magen, sier Torbjørn Orskaug.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke