12. des
FULL FART: Patrick Thoresen nektet å la seg skvise ut, og kom seg på isen igjen for Lugano. Etter det har han fått til det meste. Her fosser han fram på gårsdagens landslagstrening.
 
Fintet ut det kyniske spillet
Forsøket på å skvise Patrick Thoresen ut av den sveitsiske klubben Lugano lyktes ikke. 24-åringen svarte nemlig med å pøse inn målpoeng. Nå er han bankers på laget, og en annen utlending er satt ut av det kyniske spillet, som Patrick kaller ekstremt.

Publisert: 05.nov.2008 06.46
Oppdatert: -
OSLO: Slik forklarer Patrick sjøl det som skjedde.

Om spillet utenfor isen.
Det kyniske spillet.
- De prøvde å skvise meg ut, og jeg satt på tribunen i to kamper. Jeg ble lovet at det bare skulle være fire utlendinger, som er kvoten. Så kom en til, og en av utlendingene måtte sitte på tribunen. Jeg var fast bestemt på at jeg skulle spille. Jeg måtte spille. Jeg snakket med treneren, og etter hvert rullet det på. Jeg visste det ville løsne. Jeg hadde nemlig mange sjanser.

Ekstremt kynisk
Nå er det John Pohl som sitter på tribunen.

Han var poengkonge i Lugano i starten av sesongen.
- Han har ikke spilt på fem uker. John ble også lovet at det bare skulle være fire utlendinger. Det er et utrolig kynisk spill, og det er helt ekstremt i Sveits.
I den tunge perioden bestemte Thoresen seg.
- Jeg sa til meg sjøl: Spiller jeg ikke i løpet av to uker, må jeg bytte klubb. Jeg fikk klare indikasjoner på at jeg kunne dra også, hvis tingene fortsatte.
Det var Brady Murray fra USA som kom inn som femte utlending på overtid. I tillegg til Thoresen, Murray og Pohl, har Lugano Petteri Nummelin og Randy Robitaille i stallen.

Rik klubb
Det er mye penger i den sveitsiske klubben.

- De satser alt på å vinne noe nå, etter et par magre sesonger.
Der ligger nok noe av grunnen til kynismen som råder.
Patrick Thoresen topper poengligaen i den sveitsiske toppserien. Han har 33 poeng (12 mål og 21 pasninger) etter 19 kamper.
Han innrømmer at det meste har gått stang inn den siste måneden.
- Jeg har plukket 70 prosent av målpoengene den siste måneden. Det har vært veldig bra flyt. Jeg har bevist at jeg kan bidra, at jeg må spille. Ikke bare med poeng, men også med tøft spill når det trengs. I tillegg jobber jeg knallhardt både defensivt og offensivt.

Driver markedsføring
Det er ingen hemmelighet at Patrick Thoresen vil tilbake til NHL.

Så fort som mulig.
Derfor må han markedsføre finter, skudd, målgivende pasninger og scoringer i hver eneste kamp.
- Det er viktig for meg å være best hver gang. Det kan sitte noen utsendte på tribunen. Mulighetene kommer. Det vet jeg. Men akkurat nå er det stille. Det må åpnes noen vinduer først, og trolig skjer det ikke noe konkret før etter VM. Men jeg har agenter som følger med, sier Thoresen, som stortrives i Lugano.
På alle måter.
- Det er en fantastisk by. Det var 18 plussgrader da jeg dro nå. Det er som å være på ferie og spille hockey. Det er perfekt. Interessen rundt laget er også veldig bra. Det er 6.000 mennesker som lager trøkk på hjemmekampene. Borte mot Bern spiller vi for 16.000 tilskuere.

Mye kvalitet
I går trente han med det norske landslaget igjen.

Han har ikke vært med i gjengen på halvannet år.
- Dette er moro. Det er godt med et miljøskifte også. Det ser bra ut på landslaget. Det er stor konkurranse blant løperne - og det uten Tore Vikingstad. Flere presterer i gode ligaer rundt om i Europa. Det er moro. Jeg synes det ser veldig bra ut. Vi har et bra lag på gang her, sier Patrick.
Norge møter Italia i morgen, Frankrike fredag og Østerrike lørdag. Alle kampene spilles på Jordal Amfi.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke