21. aug
 
Storhamar tapte på straffer
Men Smirnov depper ikke av den grunn

Publisert: 22.aug.2014 10:50
Oppdatert: 23.aug.2014 09:54

(Storhamar - Sparta 1-2 etter straffer):

- Vi spiller en bra match i dag, og det var også gøy å se hvor god Daniel Jørgensen var mellom stengene, han tok alt, sier en fornøyd Storhamar-trener, Alexander Smirnov. 

Fornøyd med andre perioden

- Jeg synes vi gjør en utrolig god andre periode, kanskje den beste vi har gjort i løpet av treningskampene. Vi dominerer med stor fart og presser Sparta til å gjøre  mange feil, sier Smirnov. 

Tredje periode, overtid og straffekonkurranse: Storhamar kom ut til tredje periode som det mest opplagte laget og tok kontroll over matchen med en god defensiv. Men så ble Dragons-gutta slitne, og Sparta kom mer og mer inn i kampen. Det var derfor ikke ufortjent da Henrik Malmstrøm utlignet til 1-1. Svensken fikk gå helt upresset inn i Storhamar-sonen og skyte et hardt, men dårlig plassert skudd, som snek seg inn under en litt passiv Daniel Jørgensen. Jørgensen hadde stått en prikkfri kamp frem til da, men utligningsmålet burde han nok reddet. 

Overtidsperioden ble transportetappe mot straffekonkurranse, da ingen av lagene turte å sleppe spesielt mange folk i angrep.

På straffeslagene var det kun Spartas Magnus Lindahl som scoret, og dermed er det Øsfold-laget som skal spille finale i morgen.

- Vi må hjem og trene på straffer, sier Smirnov med et smil.

Andre periode: En periode som vil bli husket for en stygg takling og lite finspill. Storhamar virket litt passive i starten, og Sparta tok tidlig grep om perioden. På tiden 30:32 ble det satt fyr på  perioden, da Dion Knelsen ble sendt i dusjen etter å truffet Erik De  La Rose i ansiktet med kølla. I tumultene etter snakket landslagspiller Niklas Roest på seg 10+20, og da var det bare å følge etter Knelsen inn i garderoben.

I overtallspillet som kom, klarte ikke Storhamar å skape de helt store sjansene, og Sparta kunne ri av de fem minuttene som Knelsen påførte laget.

Første periode: Storhamar leder 1-0 etter den første perioden. Et godt håndleddskudd fra Erik De La Rose lurte seg forbi Tommy Johansen og i mål. Storhamar starter perioden best, men falt litt mot slutten. Sparta har hatt noen gode muligheter, men har sviktet litt i siste øyeblikk. Sparta fikk også en scoring annullert da Henrik Malmstrøm sendte et hardt skudd under snapphansken til Daniel Jørgensen.

Lillehammer tapte sin kamp mot Oskarshamn 6-1, og da blir det sesongens første mjøsderby kl. 14 lørdag formiddag.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TO TAP: Aleksander Smirnov har tapt de to første treningskampene før sesongstart.
FOTO. JENS ERIK JENSRUD.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke