22. aug
 
For egen regning: Pepper og annet hockeykrydder
Det skjer alltid noe i hockey, sier mange, og denne sesongen har det vært ekstra mye krydder i nærheten av norske hockeypucker. Her kommer et skråblikk.

Publisert: 14.okt.2008 06:15
Oppdatert: -
HAMAR: Det startet før sesongen, da Furuset hadde møte for å finne ut av om de i det hele tatt kunne stille lag i eliteserien.

Det er mer enn spesielt.
Det gikk bra, sjøl om de fortsatt ikke sender ut lønnen til spillerne på fast dato.
Og poengsankinga har stått i stil med budsjettet.
Men slik er det andre steder også.
Stavanger Oilers har vært en skuffelse. Slik blir det intern straff av: Ingen flyturer resten av oktober, sa Oilers-sjef Higson. I helga satte de seg i bussen klokken 04.00 for å reise til kamp mot Lørenskog.
Det å stå opp før mange andre har lagt seg, er en ting. Det skjer stadig vekk i mange miljøer. Men når laget har base i Stavanger, og driver med hockey, er det rett og slett ingen lokaloppgjør.
Ingen som ligner heller.
Og det betyr veldig mange timer i buss.
Anders Myrvold & co tapte mot Lørenskog, og spørsmålet som naturlig nok dukker opp er: Hva er neste trinn i straffetrappen? Slik jeg ser det er det to muligheter.
Enten blir busskortet forlenget, kanskje fram til jul.
Eller så må spillerne kjøre privatbiler til bortekampene.
Her ligger det uansett an til flere episoder, eller perioder som de bruker mest i hockey.
Vålerenga har også fått kjørt seg i media. Direktør Jan Tore Kjær var ute på isen og kjørte et show, uten skøyter, som forbundet belønnet med tre poengs trekk - i stedet for et høyt terningkast. Kjær hadde nok ønsket seg bedre kritikker.
Og showet må helt tydelig forbedres.
Eller tas av plakaten.
Kjærs seanse kom etter en mye omdiskutert kamp mellom Vålerenga og Sparta. Og det ble flere tugger i det sveisne Vålerenga-laget i den kampen. Shampo var nemlig så uenig i en avgjørelse av dommer Ole Stian Hansen, at han ble satt på tribunen i tre kamper.
I tillegg fikk Kenneth Larsen to kampers karantene.
Men det finnes Vålerenga-folk som har suksess. Atle Olsen var god i flere sesonger på Jordal Amfi. Nå er han helt på Lørenskog, som nylig slo nettopp Vålerenga. Nykommerne har imponert, og har også slått blant andre Storhamar.
I Halden virker det som om hockeyklubben ikke er noen Comet lenger. De står med kun tre poeng - og rett før helga orket ikke styrelederen mer, og trakk seg.
Og det finnes mer hockeykrydder, også det i Østfold. Morgan Andersen har gjort lyn-karriere, og er tilbake i hockeyfamilien. Men Stjernen-sjefen har fått mye pepper - på grunn av det som skjedde i fotballen.
Men i fotball kan jo det meste skje.
For fotballen er fortsatt rund.
Men jammen tror jeg pucken har forandret litt fasong denne sesongen også…
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke