18. aug
GODE I POWERPLAY: Roger Danielsberg (t.h.) og Sigve Ødegård (t.v.) i investorgruppa Powerplay Club er glade for å kunne bidra til å styrke Storhamar-stallen. Her sammen med Sjur Rakstad-Larsen.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Forberedt på å ha en spiller på tribunen
Sjur Rakstad-Larsen forteller at det er lite sannsynlig at Jimmy Andersson får norsk pass før sesongen starter.

Publisert: 24.jun.2015 07:16
Oppdatert: 24.jun.2015 08:25

I går hadde HA-sporten nyheten om at Scott Hotham (30) er klar for Storhamar. Den kanadiske backen er per nå Storhamars åttende utenlandske spiller.

Lagene i den norske eliteserien kan ha sju utenlandske spillere i aksjon i kamp.

– Vi vet ikke når Jimmy blir norsk. Papirene ble sendt inn tidlig i juni. Vi har hørt at noen saker er blitt ferdigbehandlet i løpet av to måneder og noen etter ti måneder. Dette avhenger helt sikkert av saksmengden i UDI, sier lederen i eliteutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, og fortsetter:

Vurderte å vente

– Vi vurderte å vente med den siste spilleren, men valget falt på å gjøre det nå, og eventuelt ha åtte utlendinger med fra seriestart. Smirnov ville ha han med fra start, sier Rakstad-Larsen.

De andre utlendingene i Storhamar-stallen er Oskar Östlund, Erik de la Rose, Jimmy Andersson, Jacob Berglund, Christian Larrivée, Hampus Gustafsson og Mikael Zettergren.

Storhamar-stallen er komplett etter at Scott Hotham signerte. Hotham har spilt i AHL for Rochester Americans. I 2010-11-sesongen spilte han for Lillehammer og produserte hele 43 målpoeng på 45 kamper.

Spillende back

Nå kommer han fra spill i Italia for Asiago (35 målpoeng på 37 kamper). Før det spilte han en sesong for Olimpija Ljubljana og to sesonger for Villacher i den østerrikske ligaen.

– Det er en spillende back som har produsert mange målpoeng i klubbene han har spilt for. I Lillehammer var han veldig god. Aleksander Smirnov ville ha en spillende back, og fikk det siste ordet her. Nå er stallen komplett, og jeg er veldig godt fornøyd med laget, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Tidligere har Storhamar hentet Christian Bull, Oskar Östlund, Martin Rønnild, Martin Blakseth Huse, Alexander Reichenberg, Hampus Gustafsson, og Mikael Zettergren.

HOTHAM BLIR FOLKESPILLER

Scott Hotham finansieres gjennom folkespillerkampen.

– Hotham blir årets folkespiller. Vi har penger igjen fra folkespillerkampen i fjor, i tillegg til at vi allerede har solgt 40 kontrakter til årets folkespillerkamp mot Vålerenga 22. november. Penger som blir til overs fra årets folkespillerkamp skal være backup ved eventuelle skader eller skal brukes til å bygge laget neste år, sier Sigve Ødegård i Powerplay Club.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke