20. aug
ROLLEBYTTE: Erik Kristiansen (t.h.) har sagt ja til å være daglig leder i Storhamar Dragons AS.Foto: Terje Midttun
 
Formann ble sjef
Erik Kristiansen, i dagligtale kalt Formann, er blitt ny daglig leder i Storhamar Dragons.

Publisert: 17.okt.2013 04:13
Oppdatert: -

Erik Kristiansen har fungert som en overgangsløsning i jobben som daglig leder siden Svein-Erik Edvartsen ga seg tidlig i juni. Nå har han svart ja til å tiltre på permanent basis.
- Vi har vært heldig ved at Erik Kristiansen svarte positivt på vår henvendelse. Han er superkvalifisert for jobben og vet bedre enn de aller fleste hva den går ut på. Etter flere perioder som styreleder og nå i det siste som daglig leder, finner vi ingen som er bedre kvalifisert til å sy sammen driften av ishockeyklubben, sier konstituert styreleder i Storhamar Dragons AS, Stein Onsrud.
- Det er utrolig viktig for oss, etter mange utskiftninger i administrasjonen de senere årene, å få på plass stabilitet og ikke minst kontinuitet, noe også Kristiansen slutter seg til fullt og helt. Som tidligere leder av Storhamar Dragons AS har han mer enn en gang erfart hvor skoen trykker. Det har også vært viktig for styret å få ansettelsen av Kristiansen forankret blant ansatte, spillere og resten av organisasjonen i Dragons.
I går la NRK fram en kredittanalyse av ishockeyklubbene i norsk eliteserie som viser dystre tall.
- Tallene vi har kommet fram til viser at det er fare på ferde, sier Frode Berg, administrerende direktør i kredittopplysningsselskapet Bisnode Credit til NRK.
Tallene er blodrøde hos seks av ti klubber: Storhamar, Vålerenga, Lørenskog, Sparta, Frisk Asker og Rosenborg. Disse havner i kategori C, den dårligste kategoriseringen man kan få, ifølge NRK.
- Om man er kreditor og en potensiell leverandør til disse idrettsorganisasjonene, må man passe ekstra på. Vi anbefaler ikke kreditt til dem, sier Berg, og legger til: - Med en C-rating er det ifølge våre analyser 11 prosent sjanse for konkurs, sier han til NRK.
- Dette var absolutt ingen overraskelse eller hemmelighet, sier Stein Onsrud. - Vår situasjon er fortsatt alvorlig. Vi startet med en gjeld på ti millioner, men det går sakte framover. Vi er på god vei, men har fortsatt en lang vei å gå, sier Onsrud.
I intervjuet tidligere på dagen understreket Erik Kristiansen viktigheten av å skape stabilitet og trygge rammer for driften i klubben.
- Det blir feil å tro at vi, selv om vi leder eliteserien, har snudd all motgangen vi har hatt de siste fem årene, til stille flyt og framgang. Motgangen er snudd, men vi har en lang veg å gå. Det gjenstår mye arbeid med å bygge et fundament klubben kan drives videre på i årene framover. Her må vi følge opp så vel sportslig suksess som klubbens forutsetninger for bærekraftig eksistens. Samtidig vil jeg legge til at utsiktene for å få dette til, er lysere enn på lenge, sier Erik Kristiansen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke