23. aug
DAGENS DRAGE: Tommy Johansen vartet opp med en rekke fine redninger, og ble kåret til dagens beste Dragons-spiller.
 
Forventet seigere hockeybein
Smithurst ble positivt overrasket over Dragons i 2-5-tapet.

Publisert: 23.aug.2013 23:40
Oppdatert: -

STORHAMAR DRAGONS - MORA IK 2-5

 

LILLEHAMMER: Før kveldens oppgjør mellom Dragons og Mora hadde svenskene slått både Sparta og Lillehammer 6-1. Allsvenskan-laget var også store favoritter før semifinalen i Strandtorget Cup, men fikk det overraskende tøft mot et heltent Storhamar.

 

Først i tredje periode raknet det for Dragons, og trener Michael Smithurst er fornøyd med mye etter 2-5-tapet.

 

- Dette var positivt for vår del. Vi har jobba knallhardt i det siste, og jeg forventet mye seigere skøytegåing utpå der i dag. Vi gjør selvfølgelig småfeil, og det er litt å jobbe med, spesielt i etablert forsvar, men alt i alt klarer vi oss bra, sier Storhamar-sjefen avslappet etter nederlaget.

 

Smithurst anser det som svært positivt å møte sterkere motstandere i sesongoppkjøringen.

 

- Mora holder høyt tempo, og det renner litt inn for oss på slutten, men vi matcher dem bra. Det er kjempebra for oss å få brynet oss på gode lag - det tvinger oss til å holde på konsentrasjonen og systemet. Tøff matching gjør godt, både fysisk og mentalt, sier treneren.

 

To utlikninger

 

Til tross for et tidvis tungt trykk, kom Dragons, anført av friske Tommy Johansen, seg helskinnet gjennom første periode mot svenskene.

 

Mora la et voldsomt press på Dragons etter første hvile, og etter snaut fire minutter av andre periode kranglet Gasper Kopitar inn 1-0.

 

Svenskene fikk gode muligheter til å legge på til både 2- og 3-0, før effektive Storhamar isteden svarte. Ørjan Mikkelsen omsatte Børresens puck til 1-1.

 

Med sju minutter igjen av andre periode banket Lukas Bengtsson Mora tilbake i føringen, før Lars-Erik Hesbråten igjen ga gjestene fra bacon-landet en kalddusj.

 

Kvaliteten viste seg

 

Etter en god Dragons-åpning på tredje periode, raknet det for de gule og blå.

 

Først satte Jonas Westerling inn 3-2, før Mattias Becks skuddforsøk lurte seg forbi Tommy Johansen.

 

Dragons avsluttet kampen uten målvakt, og Jonathan Harty fikk enkelt fastsette sluttresultatet til 5-2 sekundet før slutt.

 

I morgen klokka 15 møtes Dragons og Lillehammer til bronsefinale i Strandtorget Cup, mens Karlskoga og Mora barker sammen i minimesterskapets finale i morgen kveld.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke