14. des
HAR FLYT: Michael Smithurst mener Joakim Jensen er blitt en mer komplett spiller denne sesongen. Her flyr han gjennom målgården mot Vålerenga.
 
Fra måltjuv tilpasningslegger
Joakim Jensen (24) er mest kjent som frekk måltjuv. Så langt har han imponert som en suveren pasningslegger.

Publisert: 06.okt.2011 04.12
Oppdatert: -
HAMAR: Fakta for Jensen etter sju kamper: 2 mål og 7 målgivende pasninger.
Med de tallene får han bruke gullhjelmen for Storhamar.
Han har en målgivende pasning mer enn Nathan Martz, som har åpnet opp igjen «kontoret» sitt bak mål.

Fått mer tillit

- Det er nok litt tilfeldig at jeg har så mange målgivende pasninger, men jeg har fått mer rutine, ser nye ting, og tar til meg nye ting. Det har også kommet inn en ny trener, og jeg har fått mer tillit. Jeg våger å prøve litt mer nå, sier 24-åringen, som er veldig godt fornøyd med «gjenåpningen» av rekka med Jensen, Martz og Skadsdammen.
Det var en kjempesuksess i 2007-2008-sesongen.

På rekke og rad

- Rekka vår har hatt en god start, og jeg er litt overrasket over at det satt såpass bra med en gang. Martz spiller ganske likt som han gjorde sist han var her. Han liker å ha pucken mye, og trives veldig godt bak mål. Vi tre har hatt en bra produksjon så langt, sier Jensen.
Her er fakta for de tre (mål og målgivende pasninger):
Jensen 2+7=9
Martz: 2+6=8
Skadsdammen 4+2=6
Med det er de nummer en, to og fire på poenglista til Dragons.

Best pluss/minus

- Vi setter krav til hverandre, og det fungerer bra, sier 24-åringen, som er fornøyd med de første sju kampene til Dragons.
- Vi rotet bort tre poeng mot Lillehammer, men ellers må vi være ganske bra fornøyd. Vi gjorde det som skulle til for å vinne mot Manglerud/Star og Frisk Asker. Det blir litt annerledes kamper. Det blir litt tut og kjør fra disse lagene.
Jensen har også best pluss/minus-statistikk i Dragons med +6.
Det gir en 10. plass på lista for hele eliteserien.

Mer med i spillet

Trener Michael Smithurst liker utviklingen til Jensen.
- Han spiller litt annerledes nå. Tidligere lusket han litt mer rundt mål, og skjøt på gode pasninger. Nå er han mye mer med i spillet, og naturlig nok blir det noen flere pasninger også. Jeg synes at han er blitt mer komplett, mer allround. Jensen bruker flere verktøy nå, og det er moro. Det at spillere utvikler seg, er alltid moro å se for en trener. Det er derfor vi holder på, sier Smithurst, som var spent på om den gamle superrekka ville finne kjemien med en gang.

Stiller store krav

- Jeg er ikke overrasket over at det har fungert så bra, men jeg innrømmer at jeg var spent. Nathan Martz stiller store krav til seg sjøl og omgivelsene sine, og folk har stilt opp. Det er helt perfekt, sier Michael Smithurst.
I kveld kommer Rosenborg til Hamar OL-Amfi.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke