12. des
GOD: Marius Holtet spilte en god kamp for Norge, og bidro med kampens lekreste detalj, en pasning til Morten Ask på 2-1-scoringen.
 
Fra ryddegutt til power-mann
Med tillit har Roy Johansen gjort om Marius Holtet fra å være defensiv ryddegutt til å bli en offensiv power-mann. I går takket han med lekker matchvinnende pasning.

Publisert: 11.feb.2012 04.12
Oppdatert: -
Lørenskog
Ni av ti spillere ville skutt etter å ha fått pucken og stått alene fire-fem meter foran mål.
Kanskje enda flere, 95 av 100.
Marius Holtet la an til skudd, så Morten Ask i øyekroken og fintet, slo en pasning som åpnet hele Latvia.
- Normalt skulle jeg nok ha skutt. Jeg lurte meg litt inn bak backene, og gjorde ikke jobben hjem, for jeg hadde en følelse av at Per-Åge Skrøder skulle vinne pucken, gliser Marius Holtet etter kampen.
Målet ble matchavgjørende, og Holtet var den egentlige matchvinneren med pasningen.

har hatt tro på Holtet

Landslagssjef Roy Johansen mener Marius Holtet de siste årene litt ufortjent har fått et stempel som en defensiv spiller, med hovedoppgave å stoppe motstanderne framfor å produsere framover.
- Kanskje ikke minst i Färjestad ble han hovedsakelig brukt i undertall og defensive rekker, men han viste i sluttspillet i fjor og i VM for Norge, at han kan mye mer.
Johansen har hatt tro på Hamar-gutten også offensivt, og har parallelt med den defensive kjempejobben, coachet ham mot mer offensiv spilletid.
Gjennombruddet kom i VM forrige sesong, der han ble norsk toppscorer med seks nettkjenninger, og selv om flere norske spillere er tilbake i landslaget denne vinteren, får han fortsatt tillit i overtall.
I går spilte han i førsterekka.

- Morsommere

- Jeg føler at jeg har fått en litt annen rolle nå, og det er veldig artig. Det er klart det er morsommere enn den defensive grovjobben. Jeg er vel i overtallet for skuddet mitt, som jeg føler er ganske bra, men motstanderne har blitt flinkere til å markere meg på kanten.
Holtet vet imidlertid at det er hard kamp om plassene, og at spillere som Patrick Thoresen, og kanskje Mats Zuccarello Aasen er med igjen i år.
- Det er ikke negativt, det er viktig for laget at det er konkurranse. Da må vi jobbe hardere, og vise at vi fortjener spilletid.
Hamar-gutten ser det ikke som en nedtur hvis han får mindre offensiv tillit i årets VM:
- Jeg spiller der jeg får beskjed om, og gjør alle jobber 100 prosent!
Men han viser gjerne lignende pasninger som til vinnermålet i går også i VM.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke