17. aug
SNART TILBAKE? Patrick Thoresen håper å være tilbake i sluttspillet med Philadelphia Flyers om ikke lenge etter skaden han pådro seg.
 
Fra smertehelvete til lettelse og glede
Patrick Thoresen slapp operasjon og en «sangkarriere» i den norske operaen. Trolig er han tilbake senere i Stanley Cup-sluttspillet. Lørdag fikk han en hilsen fra hardtskytende Mike Green i Washington som var bekymret for Hamar-gutten.

Publisert: 14.apr.2008 08:51
Oppdatert: -
HAMAR: - Han kontaktet fysioterapeuten vår og ga meg en hyggelig melding. Han ønsket meg god bedring og sa han håpet alt ville gå bra. Det viser klasse, og det er sånn det skal være. Jeg satte stor pris på det, sa Patrick Thoresen i et intervju med hjemmesiden til Philadelphia Flyers lørdag kveld.
Snudde kampen
Det ble servert flere spøker om Thoresens ulykksalige mottakelse av et slagskudd mitt i familiejuvelene natt til lørdag norsk tid, både av kollegene på hockeylandslaget, pappa Petter Thoresen og i diskusjonene som fulgte på diverse tv-kanaler og nettsteder i Nord-Amerika, der bildene ble vist igjen og igjen.

Alle menn krympet seg imidlertid da de så bildene eller fikk høre om Thoresens blokkering av skuddet fra hardtskytende Mike Green 6.26 ut i den tredje perioden i den første kvartfinalen i East Division mot Washington Capitals.
Greens skudd knuste suspen, og Hamar-gutten skrek av smerte og ble liggende på isen. Flyers ledet 4-3, men hjemmelaget utliknet mens Thoresen lå på isen, fordi reglene i NHL sier at dommeren kun skal stoppe spille ved alvorlige skader, fortrinnsvis mot hode, og synlig blod.

Lettet og glad
Thoresen var lettet da det viste seg at han ikke måtte operere bort den høyre testikkelen som ble truffet da suspen knuste.

- Jeg er glad undersøkelsen gikk som den gjorde. Ultralyden viste ingen skade, men lysken min er øm og hoven, og jeg kan ikke gå ordentlig akkurat nå. Det gjør veldig vondt, forklarer Thoresen.
I alt uhellet føler han seg likevel heldig. Pucken kunne ha gjort mer skade, for eksempel ved å treffe ansiktet.

Smertene begrenser
Nå har han et godt håp om mer istid i sluttspillet, og kanskje norsk VM-spill.

General Manager i Flyers, Paul Holmgren, sa i går til nyhetskanalen TSN at han alle var takknemlige for at det ikke var mer alvorlig.
- Han har det vondt, men jeg blir ikke overrasket om han spiller den andre kampen søndag. Han er tøff.
- Sjansen er der. Det er bare smertene som begrenser hva jeg kan gjøre. Akkurat nå føles det ikke som jeg kan spille, for jeg er veldig øm. Men jeg fortsetter å ise ned skadestedet og forsøker å få ned hevelsen, så får vi se hvordan jeg føler meg, sa han.

Salsten får info
Landslagets sportssjef Petter Salsten hadde ikke snakket med Patrick lørdag kveld, men var godt orientert.

- Det var skikkelig ekkelt å se det på tv, men det er godt å høre at det går bra. NHL-lagene er veldig hemmelighetsfulle om situasjonen for skader i sluttspillet, men gjennom George Kingston har vi gode kontakter i NHL slik at vi får den beste informasjonen om det som skjer, forklarer Salsten, som regner med at Patrick er med når VM-troppen samles i Canada.
Med et eneste forbehold.
Dersom Philadelphia går til semifinale rekker ikke Patrick VM…
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke