20. jun
FIKK TILBUD: Ole Petter Øvergaard kunne blitt USA-student og hockeyspiller i sommer, men ville fullføre skolen først. Foto: Terje Midttun
 
Fristes av spill i USA
I sommer var Ole Petter Øvergaard (17) på treningsleir i Boston i USA, i regi av Powerplay Club. Der ville de satse på stortalentet.

Publisert: 20.aug.2013 04:13
Oppdatert: -

Hamar
17-åringen vant Patrick Thoresens talentpris for forrige sesong.
Treningsoppholdet i USA ble givende på mange måter. På treningene ble det lagt vekt på teknikk i alle mulige varianter og styrketrening.
Og skal en dømme etter reaksjonene fra over dammen, var Ole Petter Øvergaard et interessant bekjentskap. Såpass interessant at de ville at Storhamar-spilleren skulle bli igjen med tanke på en karriere i USA. På et collegelag til å begynne med.

Ville han skulle bli

- De ville at jeg skulle komme allerede nå. Men det ville bydd på problemer. I så fall måtte jeg ha tatt det tredje året på videregående på internett. Det hørtes ikke så fristende ut. Likevel er det smigrende at de sto på for å få meg til å bli, sier talentet fra Storhamar.
Han vet at tilbudet om å komme til USA for å spille hockey og ta utdannelse står ved lag også etter denne sesongen.
- Det er fristende å tenke tanken på å ta en utdannelse og samtidig spille hockey i USA, men hva det blir til, vet jeg ikke nå. Jeg har en vinter å tenke på, men det avhenger også litt av hvordan det går med Storhamar denne sesongen.
Hvis Ole Petter Øvergaard bestemmer seg for å reise over til USA og ta imot tilbudet, må han trolig gjennom én sesong med juniorhockey før han kan spille på et collegelag.

U20-VM frister

- Det at jeg har spilt profesjonelt i Norge, legger visse hindringer i vegen. Jeg kan ikke gått rett fra profesjonell hockey til et collegelag, men det kan visstnok ordnes ved at jeg spiller juniorhockey én sesong.
- Før det satser jeg alt på å få spille U20-VM for Norge. Det var også et argument for å si nei akkurat nå, sier Ole Petter Øvergaard.

- Kjempetalent

Dragons-trener Michael Smithurst syntes det var moro at Ole Petter Øvergaard markedsførte hockeyferdighetene sine i USA.
- Ole Petter Øvergaard er et kjempetalent, og det er bra at han bekreftet det der også. Han er god på skøyter, har bra spilleforståelse og har en spenstig muskulatur. Men for Ole Petter, og mange andre unge talenter, handler det om å holde nivået oppe over tid. Men han har alle muligheter, og er en veldig spennende type. Ole Petter er også en moden unggutt, sier Michael Smithurst
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke