25. jun
ØNSKET: Eirik Salsten er ønsket på U20-landslaget i det kommende VM i Sverige, og av A-lagstrener Michael Smithurst. Han vurderer comeback.
 
Fristes av VM-spill
Eirik Salsten har funnet igjen spillegleden på U20-laget til Storhamar. Men han har ikke bestemt seg om det blir VM-satsing.

Publisert: 21.okt.2013 04:13
Oppdatert: -
Hamar
- Akkurat nå er det 50-50, men jeg må nok bestemme meg ganske raskt, sier Eirik Salsten, etter at U20-laget slo Vålerenga 5-2.
Han måtte stå på feil side av vantet de siste ti minuttene, etter et masseslagsmål som sendte ti spillere i garderoben, fem fra hvert lag.

Ønsket av landslaget

Storhamar-forwarden ga seg litt overraskende med elitesatsingen i sommer. Etter sjukdom og sviktende motivasjon trappet han ned til juniorlaget. Innsatsen der har imidlertid gjort at han har fått en forespørsel fra juniorlandslagets trener om å være med til U20-A-VM i Malmö i desember.
- Det er klart det er veldig fristende. Jeg har spilt tre av tre U-VM tidligere, og det er høydepunkter i karrieren.
Eirik vet imidlertid at han må opp flere hakk om det skal være aktuelt med VM.
- Da må jeg nok begynne å trene med A-laget igjen, morgentreninger og ettermiddager. Vi har trent bra på U20-laget også, men det er litt forskjell.
Det er biten med A-laget han er mest usikker på, men skal han først trene med laget er det naturlig å gjøre comeback i kamper. Trener Michael Smithurst er interessert, og i dialog, men krever en motivert Salsten som forplikter seg til å spille resten av sesongen.

Sterke fysiske tester

Eirik ble overrasket da han testet formen i høst, og resultatene viste at han var i bedre form etter at han trappet ned enn før.
- Det skyldtes nok litt sjukdommen i sommer, men jeg føler meg i god form, så det står ikke på det. Men jeg må tenke grundig på VM-spill de neste dagene.
Storhamars U20-trener Børre Østvang håper Salsten sier ja:
- Det er lett å skjønne at det kan være lett å miste motivasjonen når du føler at du står på stedet hvil i tredje-, fjerderekka i flere sesonger. Eirik har funnet igjen gleden ved hockey på U20-laget. Han har fått mye istid og følelsen av å være en viktig spiller igjen, og jeg håper det kan bidra til at han satser igjen. Storhamar vil gjerne ha med så mange landslagsspillere som mulig, smiler Østvang.
Også Magnus Eikrem Haugen, Eirik Dagfinrud og Ole Petter Øvergaard er aktuelle for U20-VM, og har vært med på samlinger eller kamper i sommer.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke