17. aug
UTFORDRENDE: Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen erkjenner at han har en tøff jobb med å sy sammen en slagkraftig Storhamar-stall. (Foto: Anders Bakkerud Larsen)
 
Går mot økt sportslig satsing
Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen fryktet for den sportslige satsingen i klubben, men nå ser han lyst på framtiden.

Publisert: 01.apr.2016 16:50
Oppdatert: 01.apr.2016 17:10

Torsdag kveld avholdt Storhamar Hockey elite årsmøtet, og regnskapet for foregående år ble framlagt.

Her kom det fram at klubben hadde gått med rundt 1,2 millioner kroner i overskudd, hvorav én million av overskuddet skyldtes CHL-eventyret.

Men utsiktene for neste sesong så ut til å kunne bli langt mer utfordrende enn hva Rakstad-Larsen hadde sett for seg. Han ble tidligere i vinter forespeilet et kutt på rundt 600.000 kroner knyttet til spillerlønninger.

– Da sa jeg at jeg ikke ville være med på å godkjenne budsjettet i det styremøtet, forteller Rakstad-Larsen, som på daværende tidspunkt også var nestleder i styret.

– Den jobben ville ikke jeg ta, med å sitte med spillere og si dem opp, som du kanskje ville ha med videre, og kutte i lønninger til andre som ikke har fortjent det, forteller han.

Sluttspillet ble redningen

Han sier han er inneforstått med, og aksepterer, det faktum at dersom det ikke er penger til rådighet, så er det ikke penger der.

Foreløpig suksess i sluttspillet har imidlertid snudd opp ned på utgangspunktet og arbeidsforholdene til Rakstad-Larsen. Etter kvartfinaleserien fikk han beskjed om at satsingen blir opprettholdt, og at han får de samme rammene, på 4,5 millioner kroner, å bruke på spillerlønninger også kommende sesong.

Selv håper han på rundt en halv million ekstra, utover 4,5 millioner, til spillerlønninger.

– Hvis jeg får en halv million til, så er det helt fantastisk. Det er ikke så mye, forteller han, og sier samtidig at han er optimist med tanke på ekstramidler.

Kim Skogheim, som er med på å skaffe sponsorer for klubben, er meget positiv til mulighetene om å kunne gi Rakstad-Larsen enda bedre arbeidsforhold før kommende sesong.

Positive signaler

– Ja, det er veldig gode muligheter for at han kan få en halv million ekstra. Vi må imidlertid skaffe nok sponsorer først, men det ser veldig lyst ut, sier Skogheim til HA-sporten.

Styreleder, Geir Byberg, begrunner det opprinnelige forslaget om å kutte i lønningspotten, skyldtes at man i år måtte avholde årsmøtet tidligere på året enn før.

– Det var midt i sluttspillet, og dermed visste vi ikke hvordan det skulle gå. Nettopp for å unngå å havne i problemer senere, så har vi vært utrolig nøye med at alle inntekter skal vi være skeptiske til, og realistiske til utgiftene, forklarer den gjenvalgte styrelederen til HA-sporten.

Selv om det sportslige ikke gikk på skinner i grunnserien, gikk det økonomiske så det suste.

I overkant av 1,2 millioner i overskudd ble resultatet, og et høyere tilskuersnitt enn man hadde budsjettert, samt suksess i CHL, var medvirkende faktorer til det. Spill i CHL gjorde at man måtte ha en bredere stall, som kostet mer enn man hadde sett for seg. Kostnaden til dette har man tatt fra det ordinære overskuddet, som er på drøyt 200.000, ekskludert CHL-overskuddet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke