25. jun
PÅ LAG: Lars Erik Hesbråten har hatt flere tøffe dueller med Sparta. Neste år kan han bli lagkamerat med Jonas Djupvik Løvlie og Co.Foto: Stein-Erik Stormoen
 
Gir seg i Dragons
Etter seks sesonger fordelt på to perioder slutter Lars Erik Hesbråten i Storhamar. 26-åringen har lyst på nye utfordringer og forhandler med Sparta foran neste sesong.

Publisert: 05.apr.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Jeg har gitt Storhamar beskjed om at jeg slutter. Det er ingen dramatikk, men jeg har lyst til å prøve noe nytt etter så mange år. De siste fem årene på Hamar har vært bra, understreker Lars Erik Hesbråten.
Han forsøkte seg i Storhamar i 2003, men reiste hjem igjen til Kongsvinger, og følte at han ikke var helt klar. Etter to år hjemme kom han sterkt tilbake.

Kjæreste i Særp

I fjor fikk Kongsvinger-gutten seg ny kjæreste i Sarpsborg-traktene, og allerede i januar begynte ryktene å svirre om at Sparta var interessert i 26-åringens tjenester.
Etter det HA-sporten kjenner til skal Storhamar-vingen være Østfold-klubbens førstevalg av norske spillere kommende sesong.
Det vil imidlertid ikke daglig leder Tore Jobs begi seg inn i noen diskusjon om:
- Vi kommenterer ingenting om noen spillere før sesongen er over. Vi er midt i finalespillet, og det som skjer etter finalene tar vi når kampene er over, sier Jobs i en kort kommentar.

Bekrefter samtaler

Hesbråten bekrefter imidlertid at han har hatt kontakt med andre norske klubber - og at Sparta er en aktuell arbeidsgiver neste sesong.
26-åringen og klubben skal ha kommet langt i samtalene om en kontrakt, og Hesbråten synes Østfoldklubben er spennende, tross at Sparta var best i årets serie og at det ikke er andre utfordringer enn å forsvare posisjonen som Norges beste lag:
- Klubben jo bli enda bedre, smiler Kongsvinger-gutten lurt.

Håper på VM

Han har forståelse for at Sparta skal bli ferdig med årets sesong før de tar noen valg om neste. Han skal også gjøre det han kan for å komme med i VM-troppen i Slovakia i mai.
- Det kan nok holde hardt å komme med, men jeg skal gjør et skikkelig forsøk. Det mangler fortsatt sju-åtte spillere som kommer inn.
I kampene mot Tsjekkia spilte han i førsterekka sammen med Martin Røymark og Jonas Oppøyen, men til VM er han en sterk kandidat til en av de defensive jobbene i tredje- og fjerderekka.
- Mot Tsjekkia rullet vi bare rundt på fire rekker uten at Roy har tildelt noen spesielle oppgaver.

Var sterkt ønsket

Hesbråten har vært en av Storhamars lokale nøkkelspillere de tre siste sesongene, og har gjort 53 seriemål på disse. Totalt har han spilt 307 kamper for Dragons og har 154 målpoeng.
Carl Oscar Bøe Andersen i Storhamar legger ikke skjul på at klubben gjerne skulle hatt med Lars Erik videre.
- Han er en god spiller, en kontinuitetsbærer for oss i flere år, og som vi ønsket med videre. Det er til stadighet en fare i denne bransjen at det er ting eller noe personlig som frister spillere til andre steder, og det må vi leve med, sier Bøe Andersen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke