22. aug
er ønsket: Jacob Berglund jubler for scoring mot Manglerud Star. Nå gjør Sjur Rakstad-Larsen & co. alt de kan for å beholde svensken også neste sesong.FOTO: Fredrik Olastuen
 
Storhamar gjør alt de kan for å beholde Berglund
Foran denne sesongen sa Jacob Berglund nei til 13 klubber. Nå vil Sjur Rakstad- Larsen & co. gjøre alt de kan for å møte konkurransen igjen.

Publisert: 13.jan.2016 10:57
Oppdatert: 13.jan.2016 11:38

Spilleren med gullhjelmen har krydret Storhamar-laget i mange kamper, og valgte å fortsette i gult og blått foran denne sesongen, selv om han altså kunne velge og vrake i klubber.

er førsteprioritet

Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen er helt klar i prioriteringen foran neste sesong:

– Jacob Berglund er førsteprioritet. Vi vet at andre klubber følger nøye med på ham, og det var 13 andre klubber på banen foran denne sesongen. Det sier litt om hvor attraktiv han er, sier sportssjefen.

Berglund har kontrakt denne sesongen og neste, men det ligger en klausul der. Det er samme type klausul som Linus Johansson benyttet da han gikk til Mora.

LES: Skryter av Jacob

Ekstraordinære inntekter

Storhamar har et lønnstak, som det nye regimet har satt.

– Skal vi gå ut over lønnstaket må det ekstraordinære inntekter inn. Da er Würth-kampen og neste sesongs folkespillerkamp tiltak som kan brukes. Vi gjør det vi kan for å beholde Jacob i Storhamar. Vi vil ha muligheten til å være med i konkurransen hvis det dukker opp tilbud fra andre klubber–igjen. Vi vil være best mulig forberedt, sier Sjur Rakstad-Larsen, som vil presisere at Jacob Berglund ikke har krevd noe mer penger.

Dugnadsleder Njål Berge sa dette i Rinkside spesial denne uka:

– Vårt største ønske er å beholde Berglund.

Forrige folkespillerkamp ga om lag 600.000 kroner. Würth-kampen dras i gang igjen nå etter noen års hvile, og planen er at dette tiltaket blir en årlig seanse igjen.

Oppgjøret mot Sparta 24. januar blir denne sesongs Würth-kamp.

– Godt å være ønsket

Jacob Berglund er poengkonge i Storhamar nå med 34 poeng (13 scoringer og 21 målgivende pasninger).

– Det er alltid godt å være ønsket. Det betyr at de er fornøyd med jobben jeg gjør for klubben, sier Berglund, og fortsetter:

– Jeg fokuserer på denne sesongen først og fremst, og tar framtida litt som det kommer. Jeg trives med å ha det slik. Så får vi se hva som skjer, sier Berglund, som forteller at han stortrives i klubben og i byen.

– Jeg har det veldig bra her. Det er en klubb med gode verdier.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke