5. des
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Storhamar slo Frisk Asker
Vant 5-2 etter solid gjennomføring.

Publisert: 17.jan.2016 16.36
Oppdatert: 17.jan.2016 20.29

Etter oppturen mot Lørenskog røk Storhamar på et forsmedelig tap for Stjernen torsdag.

Søndag kveld fortsatte Storhamars berg- og dalbane da Frisk Asker ble slått komfortabelt i Hamar OL-Amfi.

- Vi var egentlig ganske solide til tider, synes jeg. Det er selvfølgelig litt slurv innimellom, men det er ganske bra defensivt, oppsummerer Lindahl etter 5-2-seieren.

- Asker pleier å være et ganske bra lag til å kontre, men i dag synes jeg ikke de får så mye av det. Det er absolutt noe å ta med seg videre, fortsetter han.

SE OGSÅ: Lindahl var ikke enig i trenernes vraking.

Lindahl-utlikning

Men det var gjestene som kom best i gang. Etter fem minutter la en meget gavmild Erik de la Rose pucken inn foran eget bur, og der smekket Oskar Nilsson takknemlig inn 1-0 for gjestene.

Storhamar tok seg sammen etter baklengsmålet, skapte en rekke farligheter og gjorde alt i alt en svært solid periode.

Fem minutter før periodens slutt kom også utlikningen, da utskjelte Lindahl, som har sittet på tribunen de siste kampene, ga svar på tiltale. Anders Gulliksen drev framover, kombinerte lekkert med Martin Blakseth Huse og satte opp Oslo-gutten på åpent mål.

tok ledelsen

Midtperioden åpnet i et tafatt tempo, og Storhamar trengte ikke å anstrenge seg hardt for å komme seg gjennom Lars Løkken Østlis fire tidlige utvisningsminutter uten baklengsmål.

Da vertene endelig ble fulltallige, kviknet kampen til. Christian Larrivée plukket opp en puck fra Joakim Jensen og løftet elegant inn 2-1, før Scott Hotham hindret en umiddelbar utlikning med en dramatisk redning på streken.

To minutter før periodeslutt prikket Christian Bull en ny puck forbi Nicklas Dahlberg i Asker-buret, og Storhamar ledet 3-1 før tredje periode.

Storhamar vant

I avslutningsperioden hadde Storhamar god kontroll på tannløse Frisk Asker, som knapt skapte noe som helst foran Oskar Östlund.

Med seks minutter igjen av perioden havnet pucken hos Hotham etter god Lindahl-kriging i offensiv sone. Backen banket til på direkten og avgjorde i praksis oppgjøret med sin 4-1-scoring.

Med snaue tre minutter igjen av kampen skapte riktig nok Patrik Ulriksen litt spenning for Frisk Asker, men da Alexander Reichenberg umiddelbart hamret inn 5-2, kunne de tre poengene umulig glippe.

- Det var deilig å sette den. Vi spilte en god kamp, og det var godt å få tre poeng i kveld, sier Alexander Reichenberg.

Storhamars lag: 

Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann)

1. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Joakim Jensen.

2. rekke: Lars Løkken Østli, Magnus Eikrem Haugen - Alexander Reichenberg, Christian Larrivée, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Scott Hotham, Christian Bull - Eirik Skadsdammen, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. rekke: Patrik Bäärnhielm - Anders Gulliksen, Martin Blakseth Huse, Magnus Lindahl.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke