18. aug
HADDE EN PLAN: Aleksander Smirnov la gull-planen før jul. Den slo inn. Her er han med "bøtta".
 
GULL-PLANEN var klar før jul
Før julen ble ringt inn hadde Aleksander Smirnov pakket inn og gjort klar planen som til slutt ga gull. Fra 4. februar var det fullt fokus på sluttspillet.

Publisert: 10.apr.2008 08:54
Oppdatert: -
HAMAR: Aleksander Smirnov er en luring.

En hockey-luring.
For historien som kommer her er helt spesiell:

Testet tidlig
- På starten av sesongen testet jeg taktikken som vi brukte i sluttspillet. Det fungerte. Vi var det laget med færrest baklengsmål til jul, sier Sasja.

Taktikken var å spille tett, gjerrig og enkelt i egen sone, tett i midtsonen og ha et lavt press i offensiv sone. Det var snakk om å spille smart, og ta ansvar. I tillegg ble kontringene brukt for det de var verdt. I bånn lå et solid målvaktspill.
- Jeg var veldig godt fornøyd med hvordan gutta taklet dette. Etter den første testen var det bare snakk om å justere litt, sier Aleksander Smirnov.

Fokus fra 4. februar
Han forteller at det var fullt fokus på sluttspillet tidlig.

Allerede fra 4. februar.
- Fra 4. februar var det sluttspillet som gjaldt. Vi trente hardt, og fylte på med styrketrening og løping. At det ble noen dårlige kamper var ingen krise. Det var stor belastning, slitne bein, men i forhold til sluttspillet var den investeringen perfekt, sier treneren og legger til:
- På slutten av serien viste vi ikke fram taktikken. Det var helt bevisst.
Sasja innrømmer at det var en utrolig tilfredsstillelse da planen gikk inn.
Og gullet var klart.
- Jeg hadde tro på dette hele vegen. Også da vi tapte de to finalekampene i Asker. Det er viktig ikke å stresse i slike situasjoner.

Godt kollektiv
Storhamar har vært et lag med stor L hele denne sesongen.

- Vi er et kollektiv, et lag. Vi hadde ingen utpregede stjerner. Da sluttspillet startet sa jeg til gutta hver eneste dag: Kollektivet kan slå alle. Det er snakk om å tro på egne ferdigheter. Hvorfor skulle ikke vi slå alle de andre lagene?
Sasja fortsetter:
- Laget utførte det jeg ville, og det var herlig å se. Ting fungerte. Det var ekstra herlig fordi mange ikke hadde troen på oss. Ekspertene mente det skulle stå mellom Sparta, Vålerenga og Stavanger. Frisk og Storhamar var ikke nevnt av så mange. Dermed kunne vi også spille uten press.

Gull-samarbeid
Han er veldig godt fornøyd med samarbeidet med Torbjørn Orskaug.

- Han gjør en kjempejobb, spesielt med video. Vi samarbeider veldig godt.
Sier treneren.
Suksess-treneren.
Med gull-planen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke