17. aug
god på trening: Hampus Gustafsson (t.v.) scoret mange mål på gårsdagens trening. Her diskuterer han og Martin Gran. FOTO: bENDIK hAVDAL eRIKSEN
 
Gustafssons vinnervilje imponerer Pål Johnsen
Hampus Gustafsson herjer på Storhamar-treningene. Og Pål Johnsen mener at svensken har vært god siden han tok sitt første skøytetak i klubben.

0
Publisert: 12.aug.2016 06:25
Oppdatert: 12.aug.2016 13:51

Da Hampus Gustafsson spilte i fjerderekka rekka under forrige sesong, var det ikke fordi han ble vraket.

Tvert imot.

– Aleksander Smirnov spurte meg om jeg kunne gjøre en jobb i fjerderekka, og jeg gikk med på det. For min del spiller det ingen rolle hvor jeg spiller. Dersom man kan gjøre en god jobb i fjerderekka, er det vel så viktig som om man produserer målpoeng, sier Gustafsson og legger til:

– Blir jeg spurt om jeg kan ta den samme jobben også denne sesongen, kommer jeg til å si ja. Laget er viktigere enn meg. Jeg vil vinne, sier han.

JOHNSEN-SKRYT

Den innstillingen går rett hjem i hjertet til assistenttrener Pål Johnsen.

– Jeg synes Hampus har vært god hele tiden mens han har vært i klubben. Folk utenfor laget bedømte Hampus etter poeng og den slags i starten, men jeg har alltid sett på den jobben han gjør for laget, sier Johnsen, som er imponert over moralen til svensken.

– Da han ble plassert i fjerderekka, tok han jobben på strak arm. Han verken klagde eller sutra, og det liker jeg. Hampus både tok og ga mye juling mens han var i den rekka, sier han.

herjet i sluttspillet

Gustafsson, Mikael Zettergren og Jacob Berglund dannet Storhamars og eliteseriens mest giftige rekke under sluttspillet i vår, og Gustafsson var kun ett poeng fra å bli sluttspillets poengkonge.

– Vi satte ham opp på slutten av sesongen, og han blomstret offensivt. Han har sett veldig bra ut på treningene så langt i år, forteller Johnsen.

Gustafsson har forberedt seg godt til sesongen.

– Jeg har trent bra sammen med kompisene mine hjemme. Jeg kom veltrent til forrige sesong også, men det falt litt rundt jul. Nå vet jeg hva jeg skal gjøre, og det føles godt mentalt, sier Gustafsson og legger til:

– Vi avsluttet sesongen veldig bra, og jeg har fortsatt god selvtillit.

tror på laget

Svensken er imponert over laget.

– Vi er en sterk gruppe, og stammen vår er fortsatt på plass. Nå har vi fått inn Joey Tenute, og han ser bra ut. Petteri Nummelin vet alle hva står for, og jeg tror også at vi har fått en god spiller i Emil Lyngstad. Han minner om Christian Bull, sier Gustafsson.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke