12. des
TOK FOR SEG: Henric Höglund brukte muskler og scorings-evner i 2. periode da Stjernen scoret tre ganger i løpet av drøye åtte minutter.
 
Höglund ødela
Storhamar - Stjernen 2-5: Storhamar glemte Henric Höglund i 2. periode. Mannen som sanket 15 scoringspoeng for Storhamar i sluttspillet forrige sesong, fikk lov til å ta for seg foran kassa.

Publisert: 08.des.2008 05.00
Oppdatert: -
HAMAR: Toppscoreren i eliteserien fikk gjøre som han ville foran Storhamars bur i 2. periode.

Det førte til 1-2-scoringen (bildet) og assist på det viktige 1-4-målet.
Nå har han samlet 39 poeng (21+18) på 26 kamper.
I går virket det som om han var på isen i hele kampen.

Istid og tillit
- Jeg får veldig mye istid og tillit i Stjernen. Men jeg trivdes veldig bra i Storhamar også, sier Höglund, som hadde 15 scoringspoeng i sluttspillet forrige sesong.

Storhamar hadde trengt den digre toppscoreren, men etter NM-gullet i april, forsvant han til Stjernen før Storhamar rakk å gi ham et tilbud.
I går fikk han lov til å styre mye rundt Storhamar-kassa i 2. periode. Höglunds aggressive spill var en av årsaken til at Stjernen gikk fra 1-1 til 1-4 i løpet av drøye åtte minutter.

- Bare å takke
- Jeg er litt overrasket over at vi kom til så mange klare sjanser. Storhanar bruker ikke å tillate noe sånt i egen hall. Men når det skjer, er det bare å takke og ta i mot. jeg synes at Storhamar åpnet bra. Sørlig de første ti minuttene var sterke fra hjemmelagets side. Men vi tok over mer og mer, og i tredje periode spilte vi bare på resultatet, sa Henric Höglund.

Stjernen har ikke akkurat dominert ishockeykamper i Hamar. Gårsdagens var bare den tredje seieren i Hamar-OL-amfi siden 1993. og den største seieren siden 2-7 i den gamle hallen i 1985…

Fem poeng til 3. plass
Det unge Storhamar-laget ligger på 6. plass på tabellen. Ikke siden 90/91-sesongen har de vært så beskjedne i seriesammenheng.

Bortsett fra i fjor, da de endte på 4. pass i grunnserien, har Storhamar alltid vært blant de tre beste på tabellen.
Men trøsten får være at det bare er fire poeng opp til Stjernen på 4.- og fem til Lillehammer på 3.plass.
Storhamar mistet ni mann etter NM-triumfen i april. I høst ble «lirare» som Patrick Yetman og Hans Gardli Stubrud borte. I går spilte Storhamar uten de skadde backene Lars Løkken Østli og Teddy Midttun.
Pål Johnsen pådro seg en vridning i kneet og måtte gå ut i begynnelsen av 3. periode.
Sett på bakgrunn av disse fakta, trenger ikke dragene å fortvile over den beskjedne tabellplasseringen.
I fjor endte de på 4. plass i serien.
En måned senere tok de NM-gull…!
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke