25. jun
 
Håper å være kvitt en mental sperre
Vålerenga-Storhamar 3-5 Dødelig effektivitet i overtall, kriging i egen sone og godt keeperspill. Mot Vålerenga på Jordal klarte Dragons å holde helt inn. Christian Larrivée håper det var et mentalt vendepunkt.

Publisert: 31.okt.2011 04:12
Oppdatert: -

OSLO: - «This is the Big One». Når Storhamar møter Vålerenga er jeg nesten norsk i forhold til hvor viktig det er å vinne. Den måten vi vinner på i dag, gir en helt utrolig god følelse, sier Christian Larrivée og smiler bredt.
Han innrømmer at flere kamper denne sesongen har gått hardt inn på lagets selvtillit. To ganger har Lillehammer snudd en klar ledelse for Dragene til egen seier.
MS gjorde det samme torsdag, og de gule og blå hadde kommet inn i en dårlig trend som var vond å vende.

Defensive og engstelige

- Jeg vet ikke helt hvorfor, men det har vært en mental utfordring for oss å lede kampene, forklarer Larrivée.
I stedet for å tenke positivt, innrømmer han at spillerne har blitt defensive.
- Derfor må vi ta med oss denne seieren, som er enorm. Ikke mange lag vinner her på Jordal. Samtidig må vi med vårt unge lag ta med oss denne seieren og gjøre en slik innsats i hver eneste kamp. Vi viste at vi er et lag som kan holde på ledelsen mot veldig god motstand.
Han får støtte av Pål Johnsen og Nathan Martz, som begge håper at unggutta lærer mye av kampene.
- Vi har blitt engstelige i flere kamper, og derfor var vi enige om å hjelpe hverandre i denne kampen. Skrike på puck og ofre oss for hverandre. Det var jævlig deilig å vinne en bortekamp igjen! sier Johnsen.

Fikk forventninger

Trener Michael Smithurst forteller at laget brukte lang tid på å prate etter MS-tapet torsdag.
- Vi har nok følt at vi hadde mye å forsvare etter at vi sanket flere poeng enn folk hadde trodd vi skulle gjøre de første ni kampene. Det gjorde at vi ble defensive, og ikke gjorde den ydmyke jobben vi må gjøre i hver eneste kamp.
Storhamar-treneren forteller at laget har fått en del tyn og meldinger om sine tredjeperioder, men håper at kritikerne fikk svar lørdag.
- Nå er det vår jobb som trenere å få spillerne til å gjøre samme jobben når vi møter Frisk torsdag, som mot Vålerenga. Det er så jevnt at vi ikke kan senke oss ned fem prosent mot noen lag. Vi må være på jobb alle dager i uka.

Psykologiske mål

Storhamar var gode i undertall, og Tommy Johansen sto en solid kamp mellom stengene, men den store forskjellen lørdag var overtallsspillet. Vålerenga scoret på en av seks sjanser. Storhamar på tre av tre.
Larrivée vet hvorfor:
- Tidligere i sesongen har vi brukt litt for lang tid på å komme inn i sonen til motstanderen, og dermed blitt litt stresset. I dag var vi raske inn i sonen, og får den tida vi trenger til å sette opp spillet vårt. André Paulsen er en skytter som det bare er å sette opp. Hvis han treffer mellom stengene, er det ofte mål, skryter Larrivée.
Han er enig i målene kom ved viktige tidspunkter på Jordal:
- Det er utrolig tøft for dem når de ikke får uttelling på 20 minutter, og vi scorer 22 sekunder før perioden er over, og så under to minutter igjen av andre. For oss var det en boost og ga energi, sier Storhamars gullhjelm.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke