20. jun
 
Håper og tror han får mest applaus
Patrick Thoresen er ikke redd for å møte Salavat-fansen og gamle lagkamerater til høsten, etter overgangen til SKA St. Petersburg

Publisert: 20.jul.2011 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: 27-åringen har snakket med en i administrasjonen i sin gamle klubb og med storstjernen Alexander Radulov, som han dannet radarpar med i to år.
- Russerne er flinke til å sette pris på det du har gjort for klubben, i stedet for å bli sure når du reiser, slik jeg gjør nå. De forstår familiesituasjonen min. Jeg håper fansen klapper mer enn de buer når jeg kommer til Ufa allerede i andre serierunde.
Allerede torsdag skal 27-åringen gjennom en helsesjekk som er obligatorisk for alle spillerne i KHL. Det handler mer om sikkerhet enn om å sjekke spillernes form etter sommerferien. For noen år siden døde Alexei Cherepanov etter å ha kollapset under kamp.
Fredag skal Patrick etter planen finne en leilighet for familien, og allerede lørdag går flyet til Tsjekkia, og lagets første treningsleir.
14 dager med treninger, noen dager tre ganger, og to kamper er noe av det som venter.
- Senere skal vi på en samling i Sveits, og så en turnering i Ukraina. Der skal vi møte Lars Haugens nye lag.
Thoresen kommer til et lag med store ambisjoner og ny trener. Laget har hentet inn flere spillere i sommer. I tillegg til nordmannen også blant annet Fedor Fedorov. Fra før har SKA to svenske spillere i Mattias Weinhandl og Tony Mårtensson.
- Vi får treneren til Atlant, tsjekkeren Milos Riha, som vi beseiret i finalen i april. Jeg håper han la merke til meg i finalekampene, og at det er derfor jeg er hentet, fleiper Hamar-gutten.
11. september braker det løs med første seriekamp, og så kamper i en ny serie i den vestlige delen av KHLs seriesystem.
- Det er veldig ålreit å møte nye lag. Jeg merket det allerede i USA. Etter å ha vært i Edmonton, var det veldig bra å komme til Philadelphia og møte nye lag. Det er så store avstander, så jeg hadde jo aldri vært i for eksempel New York og spilt tidligere. Nå skal jeg spille flere kamper mot lagene fra Moskva-området og blant annet Riga.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke