17. aug
Vil spille: Robert Hestmann ønsker å spille mer. Han er klar for å kjempe med kameraten Oskar Östlund om mer istid. foto: Fredrik Olastuen
 
Håper på mer tillit
Robert Hestmann har måttet sitte mye på benken i vinter. Nå håper han å få stå mer i mål.

Publisert: 09.feb.2016 07:57
Oppdatert: 09.feb.2016 08:01

Robert Hestmann har hatt en tøff comeback-sesong i Storhamar.

Han fikk tillit da Sparta Praha gjestet Storhamar 20. august. Og det var han som voktet målet da Vålerenga gjestet Storhamar i seriepremièren i den hjemlige serien.

Han virket å ligge et lite hakk foran Oskar Östlund, men svensken imponerte stort, og Hestmann ble skjøvet ut på benken.

– Kunne gjort det like bra

Hestmann sto da Storhamar tapte 4–2 for Frisk Asker 6. desember. Lørenskog-gutten slapp inn tre mål i løpet av førsteperioden, og Aleksander Smirnov tok ham ut. Det ble Hestmanns siste kamp på elleve matcher.

– Det var vanskelig for meg å måtte sitte på benken og se på alle de kampene. Oskar sto bra, men jeg føler likevel at jeg kunne stått like bra som det han gjorde, sier Hestmann, som trodde laget skulle gjøre det langt bedre.

– Sesongen startet veldig bra for oss. Vi gjorde det godt i CHL, og jeg trodde vi skulle gjøre det vel så bra i serien. Men slik har det ikke gått, sier han.

snakket med Smirnov

Hestmann forteller at han tok initiativ til en samtale med Aleksander Smirnov om mer istid under det lange benk-oppholdet.

– Jeg ba ham om et møte der han kunne fortelle meg hva jeg måtte gjøre for å få spille kamper igjen.

Det fikk han, og ikke lenge etterpå startet Hestmann mot Sparta. Den kampen vant Storhamar 9-2, før de slo Kongsvinger 8–0 på bortebane fire dager senere.

Men så ble Hestmann satt på benken igjen.

– Jeg vil ikke klage, men jeg følte at jeg hadde spilt bra nok til å få stå en kamp eller to til. Det er veldig vanskelig å bli trygg når man aldri får spille mer enn to kamper på rad. Jeg har aldri stått så lite som nå, sier Hestmann, som avkrefter at han ble hentet inn som lagets førstekeeper.

– Ingen kan noen gang bli lovet å være førstekeeper. Vi har en god keeperduo, og jeg må bare jobbe hardt for å vise at jeg fortjener å spille mer.

må krige rundt målet

Den siste tiden har Storhamar måttet tåle kritikk for manglende oppofrelse foran målvaktene.

Östlund savnet hjelp da Storhamar tapte 4–3 på Jordal Amfi for en uke siden.

– Det er en ting vi må snakke om. Vi har nok vært litt for softe, men jeg vil ikke si så mye mer om det. Jeg må konsentrere meg om mitt eget spill, sier Hestmann.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke