16. jul
SPENT: Styreleder Stein Onsrud er bekymret for budsjettposten med salg av hallnavn. Her fra infomøte om aksjesalg mandag.
 
Har budsjettert med salg av hallnavn
Storhamar Dragons AS ligger bak budsjett på sponsorsalg og lønnskostnader, men styreleder Stein Onsruds største bekymring er budsjettposten på 1,2 millioner kroner, som gjelder salg av hallnavnet.

Publisert: 21.aug.2013 04:13
Oppdatert: -

Mandag kveld gikk startskuddet for aksjesalget som skal bidra til å slette leverandørgjeld og dermed styrke egenkapitalen (se egen sak). På møtet ble det også lagt fram tall for første halvår.
Og det var i kommentarene til regnskapet Onsrud fortalte om sin bekymring. Punktet om salg av hallnavn var formulert slik: «Det er budsjettert med salg av hallnavn (1,2 millioner kroner) i høst, og det er stor risiko knyttet til denne posten».

- Ser på andre løsninger

Her utdyper styrelederen:
- Salg av hallnavnet er den største bekymringen, spesielt med tanke på at vi mangler ressurser i salgsapparatet, sier Onsrud.
Daglig leder Erik Kristiansen forteller at det jobbes med at par aktuelle sponsorer.
- Dette er snakk om en langsiktig avtale på ti år, så dette er krevende. Vi ser på andre løsninger for eventuelt å fylle opp denne posten i budsjettet, sier Kristiansen.
I kommentarene står det også at styret har besluttet å avvente ansettelser for å kutte lønnskostnader til et minimum. Neste punkt gjelder salg:
«Det er en urovekkende tendens på salg og svært bekymringsfullt at vi ikke kan ansette ressurser i organisasjonen på markedssiden».

Bak på spons og lønn

Per første halvår ligger de 650.000 kroner bak budsjett på sponsorsalg.
- Vi har tre eksterne personer som selger for oss. De får dekket noe tapt arbeidsfortjeneste, men dette kan likevel kalles dugnad. I tillegg selger Mads Hansen (50 prosent stilling), Jostein Smeby (50 prosent) og Maren Stensby (timebasert avtale). Jeg har god tro på at vi skal klare å ta inn igjen dette innen 31. desember. Vi har solgt alt på drakta og alt på isen, sier Kristiansen.
På kostnadssiden ble det presentert et avvik på 440.000 kroner på lønnskostnader mot elite.
- Det er en underbudsjettering, sier Stein Onsrud, som ikke vil kommentere dette punktet ytterligere.
Det var styret, sammen med administrasjonen, som satte opp budsjettet. Onsrud kom inn som styreleder da Erik Kristiansen gikk inn som daglig leder.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke