16. jul
 
Har fått ny tenning
Stavanger - Storhamar 1-5 I fjor slet Mattias Livf (35) fælt i en sesong som gikk med til å komme tilbake etter skade. Nå har han fått en nytenning. Og i går var han matchvinner i begge ender da Storhamar feide Stavanger av egen is.

Publisert: 21.sep.2009 05:02
Oppdatert: -
STAVANGER: - I fjor slet jeg fælt. Hele sesongen gikk med til å komme tilbake fra den alvorlige kneskaden jeg pådro meg året før. Men jeg har fått en nytenning. Er ekstra sugen på å spille bra og vise meg fram, sier Mattias Livf til HA-sporten.
Viktig i begge ender
I går satte han inn det viktige 2-0-målet på en frekk backhand, etter en herlig pasning fra Joakim Jensen.

- Det var tur at jeg fikk den i mål, sier 35-åringen beskjedent.
Så var han minst like viktig i den andre enden av banen. Etter at Ruben Smith mesterlig hadde fått spaken på en puck som lå løs i målgården, kastet veteranen fram et bein og fikk avverget, med både Smith og Mats Larsen Mostue over seg.
- Ja, det var en spesiell situasjon. Jeg var heldig i dag, sier Mattias Livf.

- Vår mest solide
Trener Rune Gulliksen mener imidlertid det ikke bare er tur som spiller til Livfs fordel om dagen.

- Han har vært vår mest solide spiller i de tre første seriekampene, og har også vært god i treningskampene. Livf er jo også vår kaptein og er en ordentlig motor for laget vårt, sier Gulliksen, på spørsmål om viktigheten av den rutinerte eksilsvensken.
Det blir nesten feil å trekke fram enkeltspillere i en kamp som Storhamar leverte i Stavanger i går. Samtlige viste en helt rå arbeidsmoral, og dragene vant en fullt fortjent seier.
- Dette var i hvert fall årsbeste. Vi spilte ikke så bra mot MS, og ville gjerne vise oss fra en bedre side. I dag hadde vi full kontroll, mener Mattias Livf.

- Bortimot perfekt
Lars Erik Hesbråten satte inn 3-0-målet, gjennom et hull i Stavanger-keeper Antti Ore. Han kan ikke huske at Storhamar har levert en så godt gjennomført kamp siden sluttspillkampene i nettopp Stavanger for to år siden.

- Dette var bortimot perfekt. Nå ser vi at vi kan spille ordentlig bra defensivt. Vi var med fra start, fikk en tidlig ledelse, og jeg synes vi hadde kontroll hele veien, sier Kongsvinger-gutten, som mener det er ekstra stas at det var rike oljegutter som ble satt på plass.
- Det er ekstra moro å slå et lag med et sånt budsjett og en haug med utenlandsimporter.

Gullik gir bort æren
Rune Gulliksen har ytret ønsker om at Storhamar skal underholde med offensiv hockey. I går underholdt de også stort med en perfekt taktisk gjennomført kamp.

Men æren for det vil han ikke ha.
- Nei, taktikeren av oss er Ole Eskild Dahlstrøm. Han jobber mye i kulissene, og sitter på enorme kunnskaper. Vi har fått et samarbeid som er verdifullt for laget og for meg, sier Gulliksen.
- Og det er spillerne som gjør jobben. De er det eneste verktøyet vi har. Det er de som skal ha æren. Vi måtte ta fram det defensive i dag, og visste at vi måtte ha hår på brøstet for å vinne denne kampen.

- Skapte stolt øyeblikk
Han mener Stavanger ble slått på det de selv vanligvis er gode på.

- De fikk smake sin egen medisin. Vi viste en strålende disiplin, jobbet steinhardt, demmet opp for deres raske spillvendinger og gjennomførte fra start til mål. Dette var et stolt øyeblikk, og det er lenge siden jeg har kjent en sånn gjennomføring i tre ganger tjue minutter på kroppen.
- Vi kan snakke om det, men det er utrolig viktig at vi kjenner at vi kan holde dette nivået. Spesielt med tanke på at vi har mange unge spillere. Jeg visste at vi hadde det inne, men at vi viser det så til de grader borte mot Stavanger, gjør meg veldig stolt av disse spillerne, sier Rune Gulliksen.
Som virkelig slapp jubelen løs da Martin Blakseth Huse satte punktum i tomt nett 37 sekunder før slutt.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke