22. aug
SEIERSJUBEL: Hampus Gustafsson (f.v.) jubler for 4–3 til stor glede for Jimmy Andersson, Alexander Reichenberg, Christian Bull og Jacob Berglund.Foto: Rune Steen Hansen
 
Har funnet tilbake spillegleden
Det er bare å se på bildet så forstår du at Hampus Gustafsson koser seg på hockeybanen igjen.

Publisert: 28.sep.2015 09:47
Oppdatert: 28.sep.2015 10:49

Hamnpus Gustafsson (24) mistrivdes så til de grader i franske Grenoble at han ikke var i tvil da han fikk mulighet til å signere for Storhamar.

Nå sprudler han i rekke med barndomsvennen Jacob Berglund og Alexander Reichenberg i eliteseriens mestproduserende rekke.

Etter at Gustafsson satte inn det matchavgjørende målet mot Frisk Asker 57 sekunder før slutt, står trioen med 25 målpoeng til sammen.

Jacob Berglund har flest med ni (1+8), mens både Gustafsson og Reichenberg har åtte (3+5).

Bare Stavangers Josh Soares og Christian Dahl Andersen med ni hver kan måle seg med Storhamars gullrekke.

Språkproblemer

– Jeg angrer ikke på at jeg kom til Storhamar, nei. Her har jeg virkelig funnet tilbake spillegleden, sier Hampus Gustafsson.

Han legger ikke skjul på at det å spille ishockey ikke ga han så mye i Grenoble.

– Det var vanskelig for meg i Frankrike. Jeg trivdes ikke i det hele tatt. Alle på laget snakket fransk – inkludert treneren. Så da Jacob Berglund foreslo Storhamar, forsto jeg at jeg måtte ta sjansen. Og her der vi som en eneste stor familie. Spillerne har det fint sammen og klubben tar godt vare på oss på en profesjonell måte, smiler 24-åringen.

At scoringen hans i går også var matchavgjørende gjorde ikke smilet mindre.

Mer skadetrøbbel

Både Lars Løkken Østli og Martin Blakseth Huse gikk av isen med skader i Askerhallen. Det bekymrer Aleksander Smirnov.

Blakseth Huse var tilbake etter skadeavbrekk i går, men i tredje periode ga han seg. Det samme gjorde Lars Løkken Østli. I hans tilfelle fryktet Storhamar at skulderen i verste fall hadde gått ut av ledd.

En vareopptelling i dag vil fortelle hva Aleksander Smirnov har å rutte med mot Stavanger i morgen.

Scott Hotham blir uansett ikke klar til den kampen, men ifølge Smirnov viste MR-undersøkelsen før helga at kneskade var litt mindre alvorlig enn fryktet. Nå er det et lite håp om at Hotham kan rekke kampen mot Red Bull Salzburg neste tirsdag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke