13. des
FINALE-MASKIN: Eirik Skadsdammen (i midten) ble helt i 2008 og blir det gjerne igjen. Han lover full gass i den sjuende og avgjørende finalen lørdag. Her jubler han sammen med Magnus Eikrem Haugen (t.v.) og Luke Moffatt (t.h.).
 
Har lyst til å bli finalehelt igjen
I 2008 fikset han NM-gull til Storhamar. I går scoret 33-åringen ett viktig mål og sikret en sjuende finale. I morgen lover Eirik Skadsdammen at han skal svelge unna mange liter med mjølkesyre for ei ny «bøtte».

Publisert: 17.apr.2015 14.32
Oppdatert: 17.apr.2015 19.52

Han ordnet 1-0-målet i går. Christian Larrivée gjorde en kjempejobb i rundvantet, og dro på seg to Oilers-spillere. Bortelaget glemte Eirik Skadsdammen, som snek seg inn fra baksida.

Det angrer Stavanger-spillerne garantert på. Veteranen dro seg inn på mål. Ruben Smith tok det første skuddet, men Storhamars nummer åtte ga seg ikke, og lurte inn returen, via tidligere lagkamerat Smith.

– Jeg må takke Christian for den jobben han gjorde først, sier Skadsdammen.

Beskjeden maskin

Det er slik han er. Beskjeden. Han trives ikke i rampelyset. Skadsdammen er en lagspiller med stor L. Han er en spiller etter trener Aleksander Smirnovs hjerte. 33-åringen spiller gladelig mye undertall. Han bryr seg ikke om kroppen er full av blåmerker.

Mange av lagkameratene kaller ham bare for ei maskin. Eirik Skadsdammen orker mye, og er utrolig godt trent.

Og så elsker han sluttspill.

Og spesielt finaler.

– Det er dette vi trener for hver eneste dag. Det er lenge siden vi har spilt finale nå, og derfor var det ekstra herlig at vi klarte det i år. Nå er det gull som gjelder, sier Skadsdammen, og fortsetter:

– Vi måtte vinne i dag, og jeg synes vi gjennomfører en bra kamp. Det er enormt at vi klarer å spille fram en sjuende finale.

Han mener de fikk dårlig betalt i forrige finalekamp i Stavanger.

– Vi burde vunnet sist, men slet litt med dårlig effektivitet dessverre, og de straffet oss. Vi ville vise publikum hva som bor i oss. Forrige hjemmekamp snøt vi 7.000 tilskuere for en festforestilling. I dag betalte vi litt tilbake.

– Vi skal gi alt lørdag. Folk behøver ikke å lure på det. Vi vant denne kampen, og har et mentalt overtak nå. De har presset på seg. Før finalene tippet mange at Stavanger skulle ta dette greit.

Smirnov fortsetter

Hvis det blir NM-gull har Skadsdammen en idé om hvor pokalen skal tilbringe de første døgnene.

– Klarer vi dette må Pål Johnsen få låne den litt. Han har fortjent det, sier Skadsdammen.

Pål Johnsen var rørt etter kampen i går. Han takket publikum flere ganger, og tilskuerne ga seg aldri med klappinga.

Det er ingen tvil om at han er en hockeylegende på Hamar vest.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke