7. des
MISTET FLYTEN: I tredje periode grep Sparta taktpinnen da Storhamar satt utvist. Det hjalp lite at både Lars Erik Hesbråten ofret helsa på å stoppe pucken.Foto: Henning Rugsveen
 
Har mistet topplag-følelsen
Lars Erik Hesbråten gikk fra å være målscorer og tvinge fram utvisninger, til å måtte ofre liv og lemmer i undertall. Dragene har mistet flyten til et topplag.

Publisert: 22.nov.2013 04.13
Oppdatert: -

Før landslagspausen gikk nesten alt på skinner for Storhamar. Pasningene gled enkelt, puckene trillet inn og dragene jublet. Mye.
Etter pausen har de spilt fire kamper, og selv om de har vunnet to av dem, var det bare kampen mot Lørenskog som var imponerende.
Resten har vært grått. Et slit rett og slett. Som i går, da hjemmelaget spilte og spilte, men der gjestene fra Sparta reiste hjem med tre poeng og den gode følelsen.

- De griper føringen

- Det er godt spørsmål hva som egentlig skjedd. Jeg vet ikke helt, men når du bare leder med ett mål, og motstanderen får masse energi av en tidlig scoring, og så får spill fem mot tre, så er det lett at de griper føringen i kampen, sier Lars Erik Hesbråten.
Han åpnet kampen med en susende takling i den første perioden, fortsatte med 1-0-scoringen mellom beina på målvakten i 2. perioden, og så hvass ut.
Men det var det eneste målet dragene fikk, og trener Michael Smithurst så et lag som ikke helt takler den motgangen som nå kommer.
- Det virker som vi må øve på å spille slike kamper igjen. Sparta skal ha ros for at de spilte en tålmodig og tett kamp. For oss lugger det litt, etter at vi har vært vant til å score tre-, fire- og fem mål i hver kamp, og ha et godt overtall. I dag fungerte det ikke i det hele tatt.

Minuspoeng glemt

Hesbråten mener bestemt at kampen ikke bar preg av poengstraff-saken de siste dagene.
- Den traff oss i magen fredag og lørdag, men så har vi egentlig glemt den, og når har jo klubben fått tid. Vi hadde en god inngang på kampen, og tok med oss det i to perioder.
- Betydde det mye at Christian Larrivée måtte ut på grunn av sjukdom?
- Det så ikke sånn ut i tredje periode, vi fortsatte å spille bra.
Da 28-åringen kom tilbake til Hamar i sommer, signaliserte han at han hadde landslagsambisjoner, slik han hadde da han forlot klubben for noen sesonger siden.
- Jeg er fortsatt lysten på det, men se hvordan det er i en OL-sesong for landslaget og hvilke løpere de har nå. Alle proffene er med på alle samlinger i oppkjøringen til Sotsji. Min sjanse i en normal sesong hadde vært å få muligheten i en turnering der mange mangler, og gjøre det jeg er god på, en skikkelig defensiv jobb.

Back to Basic

Bryan Schmidt mener hele laget må ta et skikkelig steg opp før kampen mot Vålerenga søndag, som han tror blir tøffere.
- Et viktig moment blir å gå back to basic, det enkle som er det beste. I dag skal vi gjøre det litt for fint. Jeg blant annet, prøver på for mange fine pasninger, forklarer Schmidt, som forsøkte en smart pasning i tredje periode, etter å ha vært på isen lenge.
Det endte med icing, og i det påfølgende angrepet scoret Sparta nesten rett fra dropp.
Og så var flyten borte.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke