23. aug
FIKK JULING: Joakim Jensen og de andre Storhamar-spillerne møtte overmakten miot Lillehammer lørdag.
 
Har mye å rette på
Lillehammer - Storhamar 4-1 I de ti første minuttene mot Lillehammer ble Storhamar avslørt på at de har en del å rette på i juleferien. Både spillere og trenere peker på konkrete punkter.

Publisert: 15.des.2008 05:08
Oppdatert: -
LILLEHAMMER: Selv om Storhamar nå går inn en toukersperiode uten kamper, tar de ikke helt fri.

- Det er kampfri, ikke ferie. Dette er en gyllen mulighet til å se på en del momenter i spillet vårt, sier Storhamar-manager Torbjørn Orskaug.

Mentale forberedelser
Allerede etter fem og et halvt minutt lå dragene under med tre mål.

- Det gjorde meg ordentlig forbannet, sier Ruben Smith.
Lillehammer scoret to enkle mål, i tillegg til ett i overtall.
En tilsynelatende sjanseløs Smith ble tatt av til fordel for Jonas Norgren i det åttende minutt.
- Ruben kan ikke lastes for baklengsmålene. Han ble et offer på snuoperasjonens alter.
I pausen lot Ruben følelsene få utløp.
- Jeg følte jeg måtte si fra. Å slippe inn tre mål er ikke akseptabelt som keeper, men det kommer som en følge av lagets defensive innsats. Jeg fikk ikke god nok hjelp. At både laget og jeg ikke er godt nok skjerpet til kamp holder ikke. Vi kan ikke fortsette å tro at vi skal fortsette å få så mye gratis. Mens Lillehammer tar all drittjobben, er vi stillestående. Vi må se på de mentale forberedelsene før kamp, sier Ruben Smith til HA-sporten.

Defensiv organisering
Torbjørn Orskaug mener derimot at gutta var klare for kamp.

- Vi får en marerittstart, men jeg vil presisere at det ikke var fordi vi ikke var i kampmodus. Vi gjør et par feil, med kommunikasjonssvikt og en klønete defensiv overgang som ikke skal skje, i tillegg til at de får det tredje målet i overtall. Viljen til å skape noe offensivt går litt ut over smartheten bakover, sier Orskaug.
Han forteller at laget skal se på noen punkter som kan justeres.
- Jeg vil ta de punktene med teamet først, men det handler om det defensive. Vi har sluppet inn for mange mål i en periode.
- Er backsiden sterk nok nå som Koivu og Østli er ute?
- Ja, det er den, fastslår Torbjørn Orskaug.

Mer trøkk i duellene
En kald og sint Jonas Norgren storspilte etter han kom inn.

- Det er ikke ideelt å komme inn uten å være varm, men etter å ha sett på åpningen vi fikk, var det ganske mye adrenalin som pumpet. Det funker å være sint til man blir varm, sier Norgren, som etterlyser mer muskler og trøkk i duellene.
- Vi gjør for mange enkle feil, vi taper dueller, takler for lite og er for dårlige i nærkampspillet. Lillehammer fullfører hver takling, mens vi spruter snø. Vi må bli bedre fysisk, sier Norgren.

Ro i avgjørende øyeblikk
Etter å ha rokert litt på rekkene, reiste Storhamar seg i midtperioden. Spillet bølget fram og tilbake, men det hadde ikke vært noe å si på om Storhamar hadde gjort det enda mer spennende, ved å sette inn flere enn den ene reduseringen de fikk, ved Lars Erik Hesbråten.

Den beste muligheten fikk Kristian Forsberg på straffeslag midtvegs i perioden.
Pucken gikk over.
- Jeg følte jeg hadde god kontroll, men var ett sekund for tidlig ute. Det var nok av plass til å sette pucken på, men jeg slurvet. Der spolerte jeg en god mulighet for laget.
Ifølge Forsberg, er det for mange slike muligheter som går tapt.
- Hadde jeg satt 3-2, ville vi fått det psykiske overtaket, og hatt store muligheter for seier. I stedet bommet jeg og da virker det bare positivt for Lillehammer. På slike avgjørende momenter er vi for dårlige, mener Forsberg.

Sluttspillkynismen
I 53 minutter spilte Storhamar 1-1 mot Lillehammer, med et lag med en snittalder på 22,9 år.

Et viktig poeng er at dragene manglet nøkkelspillere som Eerikki Koivu, Pål Johnsen og Lars Løkken Østli.
Vel etablerte Mats Larsen Mostue og Martin Blakseth Huse var heller ikke med, grunnet deltakelse i U20-VM.
- Med tanke på at vi har mange borte, og spiller med et veldig ungt lag, skal vi se veldig positivt på resultatet i 53 minutter. Dessverre er starten miserabel, sier Storhamars rutinerte kaptein Mattias Livf, før han utdyper.
- Vi forsvarer oss ikke godt nok. I sluttspillet i fjor var vi veldig kyniske bakover. Det lyktes vi godt med. Skal vi hevde oss høyere på tabellen i år, må vi finne tilbake til litt av den kynismen. Å slippe inn to mål i en kamp er akseptabelt, men å slippe inn fire mot Lillehammer er for dårlig, konstaterer Mattias Livf.
I tillegg pådro Storhamar seg hele 24 utvisningsminutter. God hjelp fra en inkonsekvent Eirik Hansen til tross; dette tallet er for høyt og må ned mot normalen igjen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke