6. des
I AKSJON: Hans Gardli Stubrud i herlig treningsdriv. Han rekker 14 kamper med Dragons før han skal ut og reise.
 
Har savnet stemningen
Hans Gardli Stubrud (22) vikarierer på isen for Storhamar, to år etter at han ga seg som hockeyspiller. Men om det blir med denne perioden, kan han ikke svare på. Hans er fortsatt på leting etter den riktige veien i livet.

Publisert: 07.okt.2008 06.07
Oppdatert: -

HAMAR: Etter imponerende spill i sine to første kamper på 1. divisjonslaget, var det tydelig at hockeyen fortsatt sitter godt plantet i kroppen til Hans Gardli Stubrud.

Få dager senere, gjorde han comeback for Storhamars A-lag, mot Vålerenga, to år etter at han ga seg med ishockey.
- Det var ganske spesielt. Mot Vålerenga slo det meg at jeg bare hadde skrudd tiden tilbake. Jeg har savnet stemningen på kamper, og miljøet i og rundt ishockeyen, sier Hans Gardli Stubrud med et smil.

Veiskille som person
Han var på full fart framover i norsk hockey.

Han spilte i to U20-VM.
Landslagsdøra sto på gløtt.
Men han var likevel ikke fornøyd med egen utvikling i Storhamar, og ville skifte miljø.
Og klubber fra både norsk og svensk hockey meldte sin interesse.
Men Hans tok en overraskende avgjørelse, og la skøyter og kølle på hylla sommeren 2006.
- Det var flere årsaker. Jeg liker ikke gjøre ting halvhjertet, og skulle jeg satset, måtte jeg gjort det hundre prosent. Jeg kom til et veiskille som person. Avgjørelsen var utrolig vanskelig å ta, og jeg veide for og imot hele den sommeren. Men jeg angrer ikke, det var riktig for meg. Ishockey er ikke alt, og jeg har fått stimulert mange andre interesser, som automatisk blir liggende litt i dvale i et hockeymiljø, forteller Hans, som gikk ett år på folkehøgskole, og som har brukt ett år på å forbedre vitnemålet sitt i Oslo.

Rekker 14 kamper
Selv om Stubrud er tilbake på isen, varer ikke kontrakten lenger enn ut november.

26. november legger han ut på en dannelsesreise, som Torbjørn Orskaug kaller det.
Returbilletten er bestilt fra Bombay, 15. juli.
- Jeg skal reise rundt i Sør-Amerika og India. Det er noe jeg har hatt lyst til kjempelenge. Å virkelig dra ut og studere livet på egen hånd. Lære om andre kulturer, men også mye om meg selv, mens jeg ennå er ung og uforpliktet.
Før is og puck blir byttet ut med sol og sand, rekker Stubrud å få med seg 14 kamper. Han er veldig takknemlig overfor Storhamar.
- Det er vanskelig å garantere gode prestasjoner, men jeg lover å nyte og sette pris på den sjenerøsiteten Storhamar viser ved å ta meg med. Om jeg kommer tilbake til neste sesong, er vanskelig å svare på nå. Den broen får jeg krysse når jeg kommer til den. Jeg skal ta med meg inntrykkene på turen og tenke dypt over det.

- Rett valg av klubben
Den nye ungdomslinja i klubben har fått mye omtale og skryt den siste tiden. Stubrud mener Storhamar har tatt et riktig valg, og innrømmer indirekte at han savnet litt av det som ungt talent på A-laget.

- Torbjørn Orskaug og Aleksander Smirnov, og det de gjør nå, er det beste som har skjedd Storhamar. Det er en kontrast i lederstilen nå fra da jeg var med sist. Tilbakemeldinger og samtaler er nå en selvfølge, og det er en kjempegevinst i forhold til spillerutvikling. I motsetning til en tøff tone, som helt sikkert fungerer på eldre spillere, er det helt avgjørende at unge spillere møter forståelse og positivitet. Kall meg gjerne svak som type, men jeg har behov for sånne ting. Og jeg mener at en trener som pedagog må kunne se menneskene og forstå at mennesker er forskjellige. Her er Orskaug eksepsjonell, sier Stubrud.
- Og jeg føler meg veldig privilegert som får lov til å være med på den spennende prosessen klubben er inne i.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke