15. des
I SKUDDET: Eirik Skadsdammen & co har virkelig blomstret i kvartfinalene. I kveld kan kvartfinaleserien avgjøres, etter at formkurven til Dragons har pekt en veg - oppover. Her setter Eirik inn 2-1-målet søndag.
 
Har skutt form- kurven oppover
Det å slite med å kjenne igjen noe eller noen kan ofte være negativt, men med Storhamar Dragons er det veldig positivt. Det laget har prestert i kvartfinalene så langt er imponerende.

Publisert: 03.mar.2009 05.56
Oppdatert: -
SPORTSKOMMENTAR

HAMAR: Det er ingen tvil om at formkurven til Dragons har pekt i en meget hyggelig retning, spesielt med bakgrunn i en periode i serien hvor laget ikke vant, og nesten ikke scoret mål.
Har bygget lag
Det har handlet mye om å bygge opp et lag, et lag med yngre spillere og mindre rutine.

Storhamar tok et valg. Et riktig valg, mente mange - meg inkludert. Det handlet om ønsket om å få fram flere egne spillere, jobbe bedre i egne rekker, kombinert med økonomi.
Det siste punktet er ikke uvesentlig. Det er bedre med et norskere, yngre lag med mindre rutine, enn med poengtrekk for lurvete økonomisk styring.
Og hvis bonusen er sportslig suksess, kan det ikke bli bedre.

Gull verdt
Tilbake til formkurven og utviklingen: Nå er laget skadefritt. Det er greit at et lag må bruke de spillerne som er tilgjengelig til enhver tid, og at det ikke skal være for mye fokus på dem som ikke kan være med. Men for Storhamar denne sesongen, spesielt i sluttspillet, er det utrolig viktig å ha de beste spillerne på isen.

Lagidrett er et komplisert emne. Det handler veldig mye om samhandling. Det å vite hva han til høyre for deg har tenkt å gjøre. Få ting til å gå av seg sjøl. Det handler om rytme.
I tillegg har spillerne ulike egenskaper, og det å sette sammen femmere i hockey er et puslespill.
Med utgangspunkt i det ser Storhamar utrolig spennende ut nå. Skadsdammen, Johnsen og Jensen er et bra eksempel. De har klare roller, og løser dem bra.
Sammen med backene.

Kynisk gode
Det er også moro å se 3. rekka med Børresen, Hillestad og Blakseth Huse. De har ikke respekt for noen. Gutta har spilt på seg sjøltillit gjennom å få mye istid.

Og det er i ungdomslinjas ånd.
Aleksander Smirnov var en av verdens beste backer i glansdagene. Han har noen enkle og veldig klare tanker om hva som er viktig. Det handler mye om kynisme. Det høres kjedelig ut, men du verden hvor viktig det er i egen sone i ishockey. Det å få pucken vekk fra farlig område, rydde unna.

Spre optimisme
Mange mener at en målvakt er 50 prosent av et hockeylag. Prosenten kan helt sikkert diskuteres, men søndag beviste Ruben Smith viktigheten av å spikre igjen målet.

En ting er å unngå baklengsmål. En annen ting er å spre optimisme og glød gjennom redninger.
Det samme gjelder selvfølgelig mål.
Det er i hver ende av banen dette avgjøres uansett.
Storhamar slet med å score mål i serien. Effektivitet er en utfordring, som det jobbes med hele tida, og det er i nærheten av umulig å klare 100 prosent. Men nå virker det som om spillerne er flinkere til å vente på de riktige mulighetene. Det er også kynisme, krydret med tålmodighet, klokskap - og ikke minst sjøltillit, som bygges opp over tid, etter gode prestasjoner og positive opplevelser.

Bra trenermiks
Det å finne en bra miks på trenersiden er et tema som går igjen i idretten. Før sesongen lette Storhamar etter en ny hovedtrener, etter at Torbjørn Orskaug hadde fått permisjon. Aleksander Smirnov skulle i utgangspunktet være assistent.

Men der var det også en utvikling. Orskaug kom tilbake, og de fant en løsning som fungerer veldig bra.
Sasja er rolig, har en utrolig rutine og sitter med vanvittig mye hockeykunnskap. Orskaug har et herlig engasjement og har en glød de fleste misunner ham.
Smirnov/Orskaug/Dahlstrøm er rett og slett en bra miks.
På alle måter.

Fire strake?
I kveld kan Dragons være klare for semifinale. De kan sende Stavanger ut i kvartfinalene etter fire strake, som de gjorde i fjor. Skjer det ikke i kveld, ligger det flere matchballer og venter.

Jeg er ganske sikker på at det er mange som er overrasket over akkurat den situasjonen.
Positivt overrasket.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke