18. aug
STILLE FØR STORMEN: Pål Morken har alt klart til helgens Big Ice-turnering i Hamar OL-Amfi.Foto: Terje Midttun
 
Har snudd minus til pluss på ett år
I fjor hadde Storhamar IL Ishockey Yngres et underskudd på 555.000 kroner. Per dags dato ligger klubben an til å gå 800.000 kroner i pluss.

Publisert: 26.sep.2014 04:00
Oppdatert: 26.sep.2014 04:00

Underskuddet i 2013 kom som et aldri så lite sjokk for Pål Morken og hans kolleger i yngres avdeling. Det ble tatt grep umiddelbart og nå er situasjonen en helt annen. Yngres går så det griner. Hadde årsregnskapet blitt gjort opp i dag, hadde klubben bokført et pluss på 800.000 kroner. Hvis Pål Morken får det som han vil, kan klubben notere et enda større pluss ved årsskifte.

Budsjettdisiplin

Inntektsøkningen i år kommer fra treningsavgifter, hockeyskole, cuper, sponsorer, grasrotandel, Storhamars skolefritidsordning og 11-kaffen hver torsdag for å nevne noe. I tillegg er alle utgifter skåret ned til et absolutt minimum. Det råder streng budsjettjustis i yngres avdeling om dagen. Blant annet har klubben selv tatt over regnskapsførselen, noe de sparer 150.000 kroner på.

På inntektssiden er det treningsavgifter og cupene/hockeyskolen som er de store postene. De bringer inn én million kroner hver seg. Sponsorbudsjettet er også sprengt. Det samlete budsjettet som var beregnet til 3,8 millioner kroner, nærmer seg nå 5 millioner.

Penger på bok

- Målet vårt er å bygge opp en kapitalbase vi kan dra veksler på i tunge tider. Når vi føler at vi er oppe og går økonomisk, vil vi også overføre penger til reisestøtte for lagene, og gå til innkjøp av noe utstyr vi vet vi trenger. Målet med dette er med tida å gjøre inngangsbilletten til ishockey billigere for foreldrene, men hovedmålet er fortsatt å ha penger på bok, sier Pål Morken og legger til at han mener det er en uting at det skal koste penger å drive idrett for barn og ungdom.

Sportslig suksess

I helga skal Storhamar yngres arrangere Big Ice-turnering for U11. Neste helg er det Dragons cup for U12. Her stiller Storhamar selvsagt med egne lag. I helga skal U11-laget i aksjon. Klubben har ikke noe resultatmål for de unge iskrigerne, men vi nevner likevel at dette lagt nylig slo Sparta 21-0 og Kråkene 41-0. U12-laget vant en turnering i Sverige. Det betyr at det gror godt i yngres.

- Vi er godt forspent med trenerkompetanse. Alle er utdannet innenfor Ishockeyforbundets normer. Til ett av lagene har vi et støtteapparat på 11 personer til 26 spillere, sier Morken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke