13. des
skal gjøre poeng: Matthew Lombardi er Genèves største stjerne. I kveld ønsker han å straffe Storhamar.foto: Bendik Havdal Eriksen
 
Har tjent over 100 millioner
Matthew Lombardi har tjent en formue på ishockey. I kveld må Storhamar se opp for Genève-Servette-stjernen.

Publisert: 03.sep.2015 07.12
Oppdatert: 03.sep.2015 07.53

I går trente Gèneve-Servette i Grünerhallen i Oslo. Og med på reisen er superstjernen Matthew Lombardi, som har spilt 536 NHL-kamper, hatt over 20 millioner i årslønn og vunnet VM-gull med Canada.

ville tilbake 

Kanadieren spilte i Genève-Servette under 2013/14-sesongen, der han ble ligaens poengkonge med 50 målpoeng på 46 kamper. Han fikk så muligheten til å komme tilbake til NHL og spill i New York Rangers. Men etter å ha blitt sendt ned til reservelaget, valgte han å reise tilbake til Genève.

Toårskontrakten verdt over 12 millioner kroner ble kansellert.

– Chris McSorley (treneren) ringte meg og spurte om jeg ville komme tilbake til Genève, og det ville jeg. Jeg har hatt en del skader som har gjort at det har vært tøft å spille i NHL, sier Lombardi, som sier at pengene ikke var viktig da han valgte å vrake en årslønn på over seks millioner i New York.

– Kona mi er fransk og barna våre snakker språket. Klubben er sjenerøs og betaler godt, så jeg skal ikke klage, smiler Lombardi.

– forventer mye 

Trener Chris McSorley er klar på at Lombardi er en av mange spillere som må heve seg siden forrige kamp mot Storhamar.

– Matthew er en av de beste spillerne våre, og jeg forventer at han kan bidra offensivt. Han har gode ferdigheter, er god på skøyter, og skal bidra med poeng for oss. I forrige kamp var ingen på det nivået jeg ønsker, sier han.

tok ikke lett på storhamar

Lombardi forteller at laget ikke tok lett på Storhamar sist gang lagene møttes, men at det offensive spillet ikke satt.

– Storhamar spilte en veldig smart og god, defensiv kamp. De lå godt bakover, og offensivt scoret de på sjansene sine. Vi forventet å møte et godt lag, sier Lombardi.

– Hva skal dere gjøre for å få et bedre resultat mot Storhamar nå?

– Vi må komme ut og være klare for å spille. De kommer til å få massiv støtte fra tribunen, så vi må være disiplinerte, sier han, og legger til:

– Vi må ta vare på vare på de sjansene vi får, gå på mål og være direkte. De er nok mer komfortable med å spille hjemme, så kanskje vi kan prøve å spille litt på den måten som de gjorde mot oss da vi spilte hjemme, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke