26. aug
KUNNE BEHOLDT DRAGONS-NAVNET: Finn Jul Paulsen er Dragons-navnets far. Han mener klubben kunne beholdt navnet.
Foto: Anders Grobdstok Dalen
 
Hastverket forundrer Finn Jul Paulsen
Finn Jul Paulsen var i sin tid sentral med å innføre Dragons-profilen i Storhamar hockey. Dette gjorde han sammen med Kåre C. Østli og Oddmund Mikkelsen i Hamar Media.

Publisert: 16.feb.2015 18:31
Oppdatert: 17.feb.2015 08:47

Finn Jul Paulsen er i dag forundret over at Storhamars logo med ruinene skal settes opp mot Dragons-profilen.

- Da Dragons kom inn i bildet ble det utarbeidet statutter for bruken av Dragons-navnet. Det var aldri vår mening at Storhamars logo med ruinene skulle settes opp mot Dragons. SIL-logoen med ruinene var og er Storhamars varemerke. Dette var og er forankret i hovedlaget og kan brukes av Storhamar hockey etter gitte retningslinjer. Det var ikke enten eller, men begge deler fra vår side. 

Dragons-konseptet ble innført i Storhamar hockey slutten på 1990-tallet. Meningen var gjennom eliteserieforeningen, å omprofilere alle norske klubber og lage en kommersiell pakke for å bygge opp under klubbenes økonomiske fundament. Dette ble gjort i tett samarbeid med svensk hockey hvor Bjørn Doverskog var arkitekten bak. Målgruppa var klubbenes barn og ungdom. For Dragekonseptet var det planer om å lage tegneserier, drageklubb og supporterutstyr. 

- Etter hvert ble konseptet utvannet, slik som ofte skjer. Retningslinjene for bruken av Drage-konseptet sånn det var tenkt, ble ikke fulgt. Dragen som skulle være en maskot, en kommersiell profil i klubben og en identifikasjonsfaktor, tok mer plass enn den opprinnelige logoen.

Når det er sagt, legger Finn Jul Paulsen til at han ikke har noe i mot forandring og produktutvikling, selv om han mener at det sportslige produktet må settes i høysetet:

- Jeg har tro på at de som sitter i ledelsen, vil ivareta produktet, men det som forundrer meg, er tidspunktet for endringene som er varslet. Det undrer meg også at Dragen helt skal fjernes fra Storhamars identitet. Etter min mening er ikke det nødvendig, selv om en ønsker en ny profil for klubben. Jeg har gjort meg mange tanker rundt prosessen som er i gang, uten at jeg ønsker å være konkret på dette. Jeg håper bare at ledelsen i klubben er varsomme i prosessen og at prosessen bli forankret godt blant alle medlemmer i kubben, sier Finn Paulsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke