25. jun
FORTSATT HOCKEY: Selv om Mads Hansen gir seg som spiller skal han fortsatt fylle dagene med hockey. Nå har han ansatt Petter Olsson som ny U18-trener.FOTO: Kai kristiansen
 
Mads henter svensk trener til Storhamar
Sportssjefen i Storhamar yngres, Mads Hansen (36), har ansatt ny juniortrener fra gamleklubben Brynäs.

Publisert: 02.jun.2015 13:18
Oppdatert: 02.jun.2015 13:21

Selv om Mads Hansen måtte gi seg som spiller, er det fortsatt 100 prosent ishockey for 36-åringen, som er sportssjef både i Storhamar yngres og på Wang Toppidrett.

Nå er det klart at svenske Petter Olsson skal trene U18-laget til Storhamar neste sesong. Olsson spilte ishockey i Brynäs. Han ga seg ganske tidlig, og gikk rett over i trenergjerningen.

Forrige sesong trente han U16-laget til den svenske toppklubben.

Marthinsen på U20

– Vi var på leting etter nye trenere. Jeg ble anbefalt Petter Olsson fra flere av mine kontakter. Så jeg tok jeg kontakt, og vi hadde en dialog. Han hadde flere muligheter, men valgte Storhamar. Det blir spennende, sier Mads Hansen.

Det er også klart at Tommy Marthinsen, som har spilt i Storhamar tidligere, tar over U20-laget til Storhamar.

– Tommy har trent rekruttene i Vålerenga tidligere. Han får med seg Robert Midtlund. Petter Olsson får med seg Ørjan Mikkelsen, sier Hansen, og fortsetter:

– Med dette får vi inn nytt trenerblod, nye tanker. Det er krevende å trene slike lag, Det tar mye tid. Med dette får vi en ny start med Wang Toppidrett sentralt i prosessen også.

Samråd med leger

Det var i går beskjeden kom om at Mads Hansen må gi seg som hockeyspiller.

– Det kom ikke som lyn fra klar himmel. Jeg har i samråd med leger funnet ut at dette er det riktige å gjøre nå. Og det er bare å akseptere det. Jeg har vært med på det jeg hadde mål og drømmer om. Nå er det slutt. Sånn er det å drive toppidrett, sier Mads Hansen til HA-sporten.

Han forteller videre at han synes avslutningssesongen ble tung for hans del.

– For første gang i karrieren spilte jeg bare halvparten av kampene. Da er det ikke så moro å holde på lenger heller, men det er moro at Storhamar har kommet seg opp igjen. For min del har det mest vært spørsmål om jeg kan være med eller ikke, sier Hansen.

Svensk mester

Når han ser tilbake på sin lange karriere, er det flere høydepunkter som står fram som sterke i minneboka.

– Det å vinne SM-gull med Brynäs var artig. Målet var å bli proff i Sverige. Jeg fikk sju sesonger der. Ellers har det vært moro å være med på landslagsreisen opp fra B-gruppa til vi var topp 9 i verden, sier Hansen, som var kaptein forrige sesong.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke