16. des
FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
- For dårlige i undertall
Oilers snudde etter magisk Berglund-åpning.

Publisert: 19.jan.2016 17.50
Oppdatert: 20.jan.2016 06.51

I fjor kjempet Storhamar seg til en sjuende finalekamp mot Stavanger Oilers i NM-sluttspillet.

Etter at vertene i DNB Arena tirsdag kontrollerte inn en fortjent 3-1-seier, har sesongens fire møter mellom lagene resultert i fire Oilers-seiere.

- Vi er for dårlige i undertall i dag, og ligaens beste spiller treffer bra med skuddene sine. Backene våre er i dårlige posisjoner, og de stenger for keeperen, som ikke ser noen ting. I dag er vi for dårlige i over- og undertall, og det gjør at vi taper kampen, forklarer en skuffet Aleskander Smirnov overfor TV 2 Sportskanalen etter kampen.

- Vi starter svakt, men kriger oss inn i kampen etter hvert. Vi spiller ikke en dårlig kamp alt i alt, men Stavanger har et godt og rutinert lag. De kontrollerer, scorer tre mål og vinner, fortsetter Storhamar-sjefen.

Berglund-magi

Det var imidlertid Storhamar som fikk det første målet. Hamar-laget har ikke vært livsfarlige i overtall denne sesongen, men da Tommy Kristiansen ble utvist for å sprute is på Oskar Östlund etter tre minutter, bedret Jacob Berglund statistikken med et stort stykke magi. Gullhjelmspilleren satte fart i egen sone, rundet hele Stavanger og smekket 1-0 vakkert inn over skulderen til Ruben Smith.

Josh Soares utliknet for vertene i overtall, og lagene gikk til pause på 1-1. Skuddstatistikken viste 19-6, og målscorer Berglund var ikke helt fornøyd da han ble intervjuet av TV 2 Sportskanalen.

- Vi gjør ingen spesielt god førsteperiode. Vi tar noen unødvendige utvisninger, mister pucken i egen sone og vinner for få nærkamper. Vi har mye mer å gi, lovet svensken.

Stavanger snudde og vant

Men om Storhamar hadde mer å gi, fikk de det aldri ut i Stavanger. To kjappe utvisninger seks minutter etter sidebyttet tok alt av rytme fra gjestene, og da Soares så at Östlund var ute og dyttet på Kristiansen, kopierte han sin 1-1-scoring og ga Oilers ledelsen.

Da Skadsdammen ble utvist sju minutter senere, scoret Oilers i overtall for tredje gang i kampen. Dan Kissel løftet pucken opp i krysset og sørget for at hjemmelaget ledet 3-1 før tredje periode.

- Vi må prøve å holde oss unna dumme utvisninger; det er tøft her uansett. Nå må vi unngå utvisninger og tørre å ta tak tak i pucken og spille hockey. Vi får sette to i power play, vi også, sa Magnus Lindahl til TV 2 Sporskanalen på vei inn i garderoben. 

Storhamar fikk bare én sjanse i overtall, og den greide de ikke å utnytte. Oilers vant dermed fortjent 3-1.

Søndag gjester Sparta Hamar OL-Amfi.

Storhamars lag: 

Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Joakim Jensen.

2. rekke: Lars Løkken Østli, Magnus Eikrem Haugen - Alexander Reichenberg, Christian Larrivée, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Scott Hotham, Christian Bull - Eirik Skadsdammen, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. rekke: Patrik Bäärnhielm - Anders Gulliksen, Martin Blakseth Huse, Magnus Lindahl.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke