14. des
GODE SKUSSMÅL: Robert Hestmann (bildet) imponerte Huddinge-trener Nichlas Falk i 2013-2014-sesongen.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Hestmann får skryt av svensk VM-helt
Djurgården-legenden Nichlas Falk (44), som spilte 37 A-landskamper for Sverige, mener Storhamar har fått en veldig god keeper i Robert Hestmann (26).

Publisert: 05.mai.2015 11.21
Oppdatert: 05.mai.2015 11.25

Robert Hestmann spilte i Huddinge i 2013-2014-sesongen. Nichlas Falk var hovedtrener.

– Først vil jeg si at Robert var en fantastisk person å jobbe med. Han er veldig seriøs, og forstår hva dette handler om. Han kom alltid godt forberedt til treninger og kamper, og var en veldig god lagkamerat.

Nichlas Falk, som fortsatt trener Huddinge i 1. divisjon, beskriver Hestmann slik som målvakt:

– Rolig og stabil

– Han var veldig rolig og utrolig stabil. Det at han var så rolig imponerte meg mest. Det smittet over på utespillerne, og spesielt backene. Robert var vår beste spiller den sesongen han var i Huddinge. Det han så, tok han. Her har Storhamar fått en veldig bra keeper og en utrolig fin person, sier Nichlas Falk.

751 SHL-kamper

44-åringen er en legende i Patrick Thoresens nye klubb Djurgården, og spilte hele 16 sesonger i Stockholm-klubben. Falk står bokført med 751 kamper i den svenske eliteserien, og produserte 94 mål og 244 målgivende pasninger.

Nichlas Falk vil også dra fram Hestmanns åpenhet og hjelpsomhet.

– Vi hadde to litt yngre keepere her den sesongen, og Robert var flink til å komme med råd og backe dem, sier Falk, og fortsetter:

– Han er treningsvillig og jobber hele tiden for å bli bedre. Det er perfekt.

Tok over Huddinge i 2013

Nichlas Falk startet spillerkarrieren i Huddinge, og debuterte på A-laget i 1988.

Den første sesongen i Djurgården var i 1995–1996. Han la opp etter 2010-2011-sesongen i Djurgården.

De to neste sesongene var han assistenttrener på U20-laget til Djurgården. Halve 2011-2012-sesongen var han også assistenttrener på A-laget i eliteserien.

– Takler presset

Robert Hestmann gleder seg til en ny Storhamar-periode, og sier dette om å ta over etter Andrew Engelage:

– Jeg har ingen problemer med det presset. Jeg kommer tilbake som en bedre keeper, og skal spille på et veldig bra lag. Jeg skal trene knallhardt, og gjøre alt jeg kan for å spille like bra som Engelage, sier Robert Hestmann, som signerte allerede 20. februar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke