25. jun
GOD: Robert Hestmann sto på hodet for Storhamar. Dessverre holdt det ikke til seier.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen
 
- Jeg fikk svart på tiltale
Storhamar tapte, men Robert Hestmann fikk vist frem spill av høyeste klasse.

Publisert: 20.aug.2015 18:09
Oppdatert: 21.aug.2015 10:21

(Storhamar - Sparta Praha 2-3)

De gule og blå var gitt liten sjanse før kveldens kamp mot storlaget Sparta Praha. Etter kampen satt mange igjen med en følelse av at seieren var innen rekkevidde.

Robert Hestmann og resten av Storhamar-laget leverte en sterk kamp, og midtveis i tredje periode var det uavgjort. Så nære var Hamar-laget en sjokkseier.

- Jeg følte jeg fikk vist med frem i dag. Jeg hadde noen gode redninger, og jeg tror publikum satte pris på det både jeg og laget gjorde, sier Hestmann.

spilte bra - slapp inn to

Storhamar gikk ut i hundre på egen is, og satte press på gjestene fra Praha fra første dropp.

Tross en god åpning fra hjemmelaget, var Sparta dødelig effektive etter bare drøye tre minutter. Tsjekkerne vant en dropp i offensiv sone, Michal Barinka knallet til fra blålinja. Foran Robert Hestmann i Storhamar-buret sto Thomas Netik og styrte inn kampens første scoring.

Da to minutter gjenstod av 1. periode doblet Sparta Praha ledelsen i spill fem mot fire. Michal Cajkovsky skjøt et hardt slagskudd, som gikk via buksa til Petr Kumstat og inn. Hestmann var sjanseløs på 2-0-scoringen.

- Det var kjedelig med den første scoringen. Jeg vet ikke om pucken gikk rett inn fra backen, eller om den ble styrt. Uansett var den veldig sur, sier Robert Hestmann.

fantastisk midtperiode

Tsjekkerne kom best i gang etter den første hvilen, men Storhamar sto imot et solid press fra bortelaget de første fem minuttene av midtperioden.

For i denne perioden var det Storhamar som skulle vise seg å være effektive. Etter seks minutter og tre sekunder fikk Storhamar prøve seg i overtall fem mot fire, og vertene lot ikke denne overtallsmuligheten gå fra seg. 38 sekunder senere fikk Scott Hotham pucken på blålinja og fyrte av. Foran kassa sto selvfølgelig målsniken Joakim Jensen og styrte inn reduseringen.

Storhamar fikk blod på tann etter 1-2-scoringen, og med seks og et halvt minutt igjen av 2. periode spilte vertene seg til en meget stor sjanse som endte med et stolpetreff fra Eirik Skadsdammen. 

Men Storhamar fortsatte å male på. 15 minutter ut i perioden satte Magnus Lindahl fart på jerna og gikk rundt gjestenes mål, før han leverte pucken til Christian Bull. Den tidligere Lillehammer-spilleren skjøt pucken via kølla til Martin Rønnild og i mål.

slapp inn i undertall

Etter en tett og jevn åpning på 3. perioden festet gjestene sakte, men sikkert et lite grep om kampen.

Etter sju minutter og 19 sekunder av sluttperioden gikk Sparta Praha opp i ledelsen nok en gang. I spill fem mot fire var bortelaget igjen nådeløse. Pucken ble spilt gjennom boksen til Cajkovsky som dundret pucken inn på direkten.

- Vi var veldig nære å få med oss poeng  her, og det er surt at det glapp. Men uansett fikk vi vist oss frem foran et fantastisk publikum. Det var deilig å få kampen unnagjort, og det føles veldig rart å være bitter etter et tap mot et så godt lag, avslutter Robert Hestmann.

Storhamars lag: Målvakt: Robert Hestmann (Oskar Östlund).

1. rekke: Patrik Bäärnhielm, Scott Hotham - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Hampus Gustafsson, Jacob Berglund, Alexander Reichenberg.

3. rekke: Christian Bull, Lars Løkken Østli - Martin Rønnild, Mikael Zettergren, Magnus Lindahl.

4. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Martin Gran, Martin Blakseth Huse, Lars Erik Hesbråten.

 
UTLIKNING: Martin Rønnild (t.v.) har akkurat utliknet til 2-2 mot Sparta Praha.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen
KJEMPET: Storhamar jobbet knallhardt i hver eneste duell.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke