17. aug
TRENERE: Tom Erik Olsen og A-lagsback, Teddy Midttun, er trenere på Storhamars ishockeyskole. Rundt står en rekke treningsglade hockeysprirer.
 
Historisk rekrutteringstiltak
For første gang i Storhamar-historien starter klubben med et ishockeylag for åtteåringer neste år. Initiativtaker Tom Erik Olsen tror det kan ta klubben til et helt nytt rekrutteringsnivå.

Publisert: 04.feb.2009 05:08
Oppdatert: -
HAMAR: Hver mandag er nesten 125 hockeyspirer i aktivitet som Storhamars ishockeyspillere. Der lærer de å gå på skøyter, samt enkel puckteknikk.

Foreløpig er det bare trening.
Men neste år starter trener Tom Erik Olsen opp med U8-lag for første gang i klubbhistorien.
Et slikt tiltak mener han vil styrke Storhamars rekruttering, og på sikt skaffe langt flere talenter i yngres avdeling.
Til det trenger han flere hockeyinteresserte gutter og jenter født i 2001.

- Spille kamper
- Jeg har fått inntrykk av at alle trives godt på hockeyskolen, men her blir det bare trening. Felles for ungene er jo at de vil spille kamper. Derfor starter jeg opp et U8-lag neste år, og jeg håper på å få ordnet med en slags serieordning, forteller tidligere Storhamar toppscorer, Tom Erik Olsen.

Selv om Storhamar har dominert i Hockey-Norge de siste tiårene, mener Olsen at dragene ikke kan sammenlignes med rivalen Vålerenga når det gjelder rekruttering.
Det har han en forklaring på:
- Det er ikke noe som blir gjort feil i denne klubben, men i VIF, som er et Oslo-lag, får de jo spillere fra alle kanter. Her må vi gjøre alt selv for å få talenter som tar steget opp. Derfor er det veldig viktig at foreldre og unger sjøl er interessert i å være med på hockeyskole. For i denne sporten må man begynne tidlig, forklarer han.

Flere åtteåringer
Foreløpig er det ikke den største interessen blant 2001-modellene. Totalt er det 15 i den aldersklassen som er med på hockeyskolen.

Det antallet må opp:
- Jeg håper at så mange som mulig vil komme på treninger i år. For vi trenger flere. Spesielt i 2001-gruppa. Det er jo de som skal spille kamper neste år, forteller 38-åringen.
Allerede i mars får 2001-spillerne en forsmak på neste år:
- Jeg planlegger å få til en turnering for dem som er på hockeyskolen i mars. Det blir morsomt, sier Olsen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke