18. aug
KLAR: Peter Johansson er klar som ny hovedtrener i Dragons. Nå skal han ut på spillerjakt i Sverige.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Hjem til Sverige på keeperjakt
I går satt han å la planer sammen med Michael Smithurst. I dag starter Storhamar Dragons' nye hovedtrener, Peter Johansson (43), jakten på ny førstekeeper og en senter.

Publisert: 03.jun.2010 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: 43-åringen har vært i Hamar i to dager, og likte det han så og opplevde: Byen, klubben og ishallen.
På spillerjakt
- Det har vært veldig positivt. Norsk hockey er i framgang, men jeg må innrømme at jeg vet lite om eliteserien og klubbene her, sier Peter Johansson, som har med seg klare arbeidsoppgaver hjem til Sverige.
Han skal lete etter en førstekeeper og en senter.
- Jeg skal jobbe med det, ja. Jeg har et bra kontaktnett. Keeperplassen er utrolig viktig, og det gjelder å finne den rette typen, som passer inn i klubben. I tillegg skal jeg kikke etter en senter, som kan styre spillet i power play, en tovegsspiller. De vokser ikke på trær, men jeg skal gjøre et forsøk, sier Peter Johansson, som har lang trenererfaring fra Sverige og Østerrike.
Han gikk rett over i treneryrket da han ga seg som spiller. Da var han 30 år.
I Rögle-systemet
Johansson har gått gradene i Rögle. 43-åringen startet med G14, og endte opp som hovedtrener på A-laget, og opprykk til eliteserien. Det var i 2007-2008-sesongen.
Forrige sesong trente han østerrikske Dornbirn. De vant den nest beste ligaen i Østerrike.
Han har også trent Helsingborg, hvor han var spiller siste del av karrieren.
Nå er han altså klar for norsk hockey, og har klare tanker om hvordan laget skal opptre.
Mye skøytegåing
- Jeg liker at mine lag setter press på motstanderne, og går mye på skøyter. Et bra forsvar skal ligge til grunn uansett. Så liker jeg et bra og enkelt grunnspill, hvor alle vet hva de skal gjøre både med og uten puck. Jeg liker offensiv og moderne hockey, selv om det siste er et ganske vidt begrep, sier 43-åringen.
Kjenner til Johnsen
- Hvorfor Storhamar Dragons?
- Alt er veldig positivt, både folk og fasiliteter. I tillegg er det en fin by, og det kjentes riktig for meg nå. De har en bra hall med fine treningsmuligheter, og det er et lag med flere unggutter, krydret med rutinerte gutter, sier 43-åringen, som kjenner litt til Pål Johnsen fra tida i Sverige.
Han har skrevet under på en ettårskontrakt i første omgang, og planen er at han flytter til Hamar i starten av august, når spillerne går på is.
- Virker veldig bra
Daglig leder i Dragons, Carl Oscar Bøe Andersen, har stor tro på den nye hovedtreneren.
- Vi har jobbet etter en profil, og han passer veldig bra. Peter har den erfaringen som trengs, og har en bra trenerutdanning fra Sverige. Han har jobbet både med yngre spillere og etablerte A-lagsspillere tidligere. Hockeyfaglig virker han sterk, sier Carl Oscar Bøe Andersen, og legger til:
- Han er en rolig type, og jeg tror han ville passe perfekt inn hos oss.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke